MAJSTOR STAROG KOVA

Sjajna reakcija Paola Di Cania na bujicu zvižduka

12.09.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Dugogodišnji vratar Newcastlea Steve Harper nakon 20 godina u klubu preselio je u redove Hull Cityja i organizirao prijateljsku utakmicu za oproštaj sa St James Parkom

Harper je navijačima na oproštaju ponudio poslasticu u vidu ogleda bivših igrača Newcastlea i Milana. Bilo je tu velikih zvijezda poput Maldinija, Baresi, Costacurte, Lentinija, ali domaći navijači čekali su samo jedno ime u gostujućem sastavu. Tada je pročitan: 'Broj 10, Paolo Di Canio...'

Stadionom se prolomio koncert zvižduka jer legendarni Talijan danas je trener velikog rivala Newcastlea Sunderlanda, ali reakcija spada u domenu klasika. Di Canio je uz široki osmijeh slao poljupce na sve strane, iako zvižduci nisu prestali nema sumnje da je šermirao barem dio publike. Jer, ipak je došao na humanitarni dvoboj i tako uveličao feštu Newcastleove legende.


Osim navijača Di Cania je čekao i Joey Barton. Vjerojatno najluđi engleski igrač najavio je Talijanu da će ga srušiti na terenu i to je i učinio uz ovacije publike. Di Canio nije zamjerio... Navijači crno bijelih mogli su uživati u potezima najvećih zvijezdi svog kluba iz devedesetih i kasnije. Faustino Asprilla i sa 43 je godine sjajno gađao škaricama, Alan Shearer potpuno je ćelav, trbusi su se povećali ali nogometno umijeće i dalje je vidljivo iz aviona.

Dvoboj je završio pobjedom milaneza nakon raspucavanja s bijele točke, a pucao je i heroj dana Harper. Bolje da nije jer je pucao iznimno loše i pogodio golmana koji se pokušavao maknuti. Ipak, uslijedile su dirljive scene koje su Harpera ostavile na rubu suza. Nije lako napuštati klub nakon 20 godina vjernosti.