LOKOMOTIV – ANŽI 1:1

Sjajna igra u derbiju spasila Bilićevu koloniju

11.11.2012 u 12:53

Bionic
Reading

Kasni ulazak centarfora Romana Pavljučenka preokrenuo je tijek današnjeg derbija u Moskvi, gdje je Lokomotiv odigrao 1:1 s vodećom momčadi ruskog prvenstva, Anžijem iz Mahačkale

Momčad trenera Slavena Bilića imala je nekoliko prilika da u uzbudljivom drugom poluvremenu razvali goste koji su do sudara s Lokomotivom bili u u velikom pobjedničkom pohodu prema naslovu prvaka.

Na drugoj strani, poraz domaćih značio bi duboku rezultatsku krizu, a možda i rastanak s trenerom Bilićem i njegovim stručnim stožerom iz Hrvatske.

Poraz se zamalo i dogodio nakon 72. minute i daljinskog udarca Carcele-Gonzalesa koji je završio u mreži nakon loše reakcije Lokovog vratara Guilhermea. U tom trenutku poništen je dojam da je protiv najuvjerljivije momčadi neizvjesne ruske lige Lokomotiv bio ne samo ravnopravan, nego na momente i dominantan u drugom poluvremenu.

No nakon primljenog pogotka Bilićevi igrači nisu se predali, već su agresivnom igrom i tranzicijom nastavili stvarati nevolje u 16-ercu zvjezdane momčadi iz Dagestana.

Za zadnjih deset minuta hrvatski stručnjak je uveo Romana Pavljučenka koji već u 84. minuti tuče po golu: lopta se odbija od N'Doyea, vara golmana Tarasova i prelazi gol liniju. Anži je u tom trenutku bio opasno grogiran i već u sljedećem napadu zamalo se dogodio šok za najcjenjenijeg trenera u Rusiji, Guusa Hiddinka.

To se ipak nije dogodilo, ali dojam nakon meča jest da je Slaven Bilić dobio na vremenu te da nakon 16 kola još ima šanse preokrenuti rezultatsko propadanje crveno-zelene momčadi i ostvariti ono po što je došao - plasman Lokomotiva u europska natjecanja.

'Bili smo mnogo bolji od suparnika, stvorili više ozbiljnih šansi, a kiksali smo nakon skoro pa jedinog protivničkog udarca na gol', izjavio je Bilić u TV kamere nakon meča,  pomalo zaboravivši, čini se, na vratnicu koju je Anži pogodio pri isteku prvog poluvremena.

'Igrači Lokomotiva imaju karakter, imaju želju i mi nastavljamo svoj rad. Kao i protiv Amkara i Kubanja, danas je opet najbolji protivnički igrač bio vratar. To znači da idemo u pravom smjeru', poručio je Bilić.