meč života

Sad je i službeno! Filip Hrgović se bori za upražnjenu titulu svjetskog teškaškog prvaka

15.04.2024 u 20:52

Bionic
Reading

Filip Hrgović (17-0, 14 KO) službeno ima novi meč! 'El Animal' se vraća u ring 1. lipnja u Rijadu na ‘Matchroom vs. Queensberry: 5v5‘ priredbi, a protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO)

Već neko vrijeme pričalo se o tome da će Filip 'El Animal' Hrgović nastupiti na ovoj priredbi, a sada je stigla i službena potvrda. Posljednji meč odradio je u prosincu prošle godine također u Rijadu kad je porazio Marka De Morija prekidom u prvoj rundi.

S druge strane ringa prijetit će mu Daniel 'Dynamite' Dubois. On je posljednji meč također odradio u prosincu prošle godine u Rijadu kad je porazio Jarrella Millera. Prije toga napao je Oleksandra Usyka u kolovozu, no tad je izgubio nokautom, navodi Fightsite.hr.

Hrgović će u ovom srazu predstavljati Matchroom kojeg vodi Eddie Hearn, a Dubois Queensberry čiji je glavni čovjek Frank Warren.

Godine 2018. ovaj dvojac ukrstio je rukavice na treningu, a Hrgović tvrdi da ga je uništio te je Dubois morao otkazati meč protiv DL Jonesa zbog ozljede.

'Prije smo sparirali. Stalno priča o tome, sad ću mu pokazati da sam se promijenio', kazao je u najavi Dubois, a Hrgović mu nije ostao dužan:

'Nadam se da se promijenio, ako nije, borba će trajati samo nekoliko rundi. Taj sparing nije prošao dobro za njega.'

Gotovo je sigurno da će ovaj sraz Hrgovića i Duboisa biti za upražnjenu IBF svjetsku teškašku titulu nakon što meč za ujedinjenje pojaseva 18. svibnja odrade Tyson Fury i Oleksandr Usyk.

Naime, čim se aktivira klauzula o revanšu, IBF bi im trebao oduzeti pojas za koji bi se borio ovaj dvojac. Treba napomenuti i da je Hrgović najavio da je zamjena za taj meč te možemo svašta očekivati ako netko od ove dvojice ne bude u mogao nastupiti, otkriva Fightsite.hr.