svjetski kup

Tomislav Pucar na revolucionarnom turniru remizirao s osmim igračem svijeta

15.04.2024 u 19:18

Bionic
Reading

Hrvatski stolnotenisači Tomislav Pucar (48. na svijetu) i Andrej Gaćina (63.) nastupaju na Svjetskom kupu u Makau, a u prvim susretima upisali su remi i poraz

Riječ je o turniru najboljih 48 stolnotenisača svijeta koji su podijeljeni u 16 skupina po tri igrača. Samo pobjednik skupine ide dalje, a i sustav natjecanja je nešto drukčiji.

Naime, po prvi put u povijesti međunarodnog stolnoteniskog natjecanja pod ITTF-om moguć ishod je remi. Osim što je moguć remi novost je da se mečevi u skupinama igraju na točno četiri seta, bez obzira koji rezultat bio.

Što se na kraju dogodilo i našem Tomislavu Pucaru i to u susretu s osimim igračem svijeta Kinezom Lin Gaoyuanom.

Kinez je dobio prva dva seta, ali sljedeća dva seta pripala su našem stolnotenisaču te je na kraju susret završio 2-2 (-10, -7, 11, -8). Mogao je Pucar i bolje proći, i ova dva seta koja je izgubio s ljevorukim 29-godišnjim Kinezom je imao igru, u prvom setu je vodio 9-7. U sljedećem susretu Pucar igra s Tajpežaninom Chuang Chih-Yuanom (33.).

Drugi hrvatski predstavnik Andrej Gaćina je na startu poražen od Japanca Harimota (9) sa 3-1 (5, 7, 10, -8). U trećem setu Gaćina je vodio sa 10-6, ali Japanac je uspio okrenuti set u svoju korist. Sada ga još meč s Dancem Grothom.