jedva čekaju

Rukometašice idu u Grčku po potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo

01.04.2024 u 15:17

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u utorak putuje u Grčku u Kozani koji će biti domaćin susreta Grčke i Hrvatske, zadnje faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

'Sada nas čeka završnica, s Grčkom u srijedu. To je jedna borbena ekipa koja traži plasman na EP kao druga u skupini ili kao najbolja treća. Kvaliteta je na našoj strani iako igramo na vrućem terenu i mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će nam to biti dovoljno za pobjedu', kazao je izbornik Ivica Obrvan, dodavši kako zbog ozljeda sada ima 17 igračica iza kojih je naporan ritam po klubovima i završetak sezone.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Hrvatske rukometašice u srijedu igraju protiv Grčke, a onda imaju još završni susret protiv Bosne i Hercegovine u Sutinskim vrelima u nedjelju, 7. travnja u 18.00 sati

'Vraćamo se u četvrtak i u petak i subotu imamo još jedan trening za drugu utakmicu, ali ne bi trebali imati puno problema. Problematična je prva utakmica jer je Grčka bolja reprezentacija od Bosne i mi moramo putovati', dodao je.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Reprezentativka Katarina Ježić smatra da protiv Grčke ne bi trebalo biti problema.

'Uigrane smo, znamo što sve trebamo raditi, samo se trebamo malo pripremiti. Svaki će protivnik igrati onoliko koliko mu dozvoliš, ali ne bi trebalo btii većih problema ako budemo prave', kazala je Ježić.

'Motiva nam ne fali, imamo kondicije i uigrane smo. Protiv Grčke će biti veći otpor jer one igraju doma, a mi moramo biti one kontroliraju tempo i rezultat i sve je na nama', zaključila je.

S njom se slaže i Mia Brkić koja ističe kako ona i suigračice jedva čekaju da prođu još ove dvije utakmice da zaključe ovaj ciklus i da se nadaju odličnom rezultatu.

'Svi ćemo dati sto posto, svi će biti ozbiljni i na nivou, sigurna sam na to. Sljedeća utakmica će biti na istoj razini ako ne i više, ali mislim da smo mi favoriti i da ćemo to pokazati na terenu', dodala je Brkić.

Nakon dva poraza od Rumunjske, hrvatskoj reprezentacija treba pobjeda za popravak dojma i potvrdu odlaska na europsku smotru.

U prvom susretu protiv Grčke u Karlovcu sredinom listopada, Hrvatska je slavila uvjerljivo, 32:22. Nakon toga, naša reprezentacija je dobila još samo Bosnu i Hercegovinu. To isto napravila je i Grčka, tako da novi međusobni susret dočekuje s četiri osvojena boda kao i Hrvatska.

Od 19 igračica koje je pozvao na okupljanje prije dva tjedna, izbornik Ivica Obrvan ne može računati na vratarku Ivanu Kapitanović i srednju vanjsku Anu Malec. Obje imaju problema s ozljedama i zbog toga su morale otkazati svoj dolazak. Tako će na put u Kozani 17 igračica.

Za potvrdu prolaska na Europsko prvenstvo koje će zajednički potkraj godine organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska, našoj reprezentaciji ide puno toga na ruku. Svaka pobjeda, remi pa čak i poraz manji od 10 razlike, bit će joj dovoljan da se nađe među 24 reprezentacije toga natjecanja.

Sastav hrvatske ženske reprezentacije za susrete s Grčkom i BiH:

Tea Pijević (SCM GLORIA BUZAU),Lucija Bešen (RK PODRAVKA VEGETA), Paula Posavec (CS GLORIA 2018 BISTRITA), Andrea Šimara (RK PODRAVKA VEGETA),Josipa Mamić (RK PODRAVKA VEGETA), Lara Burić (RK LOKOMOTIVA), Katarina Ježić (HC DUNĂREA BRĂILA),  Sara Šenvald (RK PODRAVKA VEGETA),Mia Brkić (METZ HANDBALL),  Ćamila Mičijević (PARIS 92), Dejana Milosavljević (SCM CRAIOVA),  Kristina Prkačin (RK LOKOMOTIVA), Valentina Blažević (SCM GLORIA BUZAU), Stela Posavec (MKS FUNFLOOR LUBLIN), Larissa Kalaus (RK PODRAVKA VEGETA), Katarina Pavlović (CS MINAUR BAIA MARE),  Klara Birtić (SG BBM BIETIGHEIM)