SVE ZA OSTANAK

Rudeš vratio poznato lice, koje je klubu donijelo mnogo veselja

06.12.2023 u 15:09

Bionic
Reading

Posljednjeplasirani klub SuperSport HNL-a, Rudeš, još uvijek vjeruje u svoj ostanak među nogometnom 'elitom', što potvrđujei dovođenje iskusnog 64-godišnjeg Davora Mladine, trenera koji je klubu iz zapadnog dijela Zagreba i donio plasman u najviši rang

Nakon Roberta Prosinečkog, Tonija Golema i privremenog trenera Ivana Mijača, Rudeš će u nastavku sezone voditi poznato trenersko ime. Riječ je o Davoru Mladini, 64-godišnjaku koji je već sjedio na klupi ovog zagrebačkog kluba. Bilo je to u sezoni 2022/23, kada je Rudeš kao prvak SuperSport Prve nogometne lige i ušao u najjači rang natjecanja.

NK Rudeš Mladini povratak objavio je na službenim stranicama, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kriza rezultata i 17 utakmica u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi bez pobjede, naveli su nas da u klub vratimo Davora Mladinu, trenera s kojim smo i ostvarili ulazak među nogometnu elitu. Ovim putem zahvaljujemo čelnicima Dugopolja koji su izašli ususret i treneru Mladini, ali i nama, da pokušamo spasiti klub u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Znam da je klub u teškoj situaciji. Oprostili smo se u sretnim okolnostima, odnosno ulaskom u SuperSport HNL. A sada su trenuci ipak nesretniji. No, uvjeren sam da je to privremeno i da ćemo vrlo brzo krenuti s pobjedama. Što se mog odlaska tiče u ljetnim mjesecima, istekao mi je ugovor, a klub je pokušao s nekom drugom vizijom. Ja sam pak odabrao ozbiljnog 'prvoligaša', jer nisam želio u svom trenerskom poslu imati preveliku stanku. Naravno, drago mi je da se vraćam u klub s kojim sam već imao velikih uspjeha. I nadam se da ćemo u budućnosti izvući maksimum iz momčadi. Reagirat ćemo na vrijeme, i Uprava i ja, te ćemo vidjeti što nam još nedostaje za bolje rezultate. Također, moram se zahvaliti Mariju Smodlaki, dopredsjedniku HNS-a i prvom čovjeku Dugopolja, omogućivši mi prijevremeni prekid ugovora, odnosno povratak u Rudeš. Zahvaljujem, naravno, i svim ostalim djelatnicima, ali i igračima na tri lijepa mjeseca u Dugopolju', rekao je 64-godišnji Davor Mladina.

Mladina će imati težak posao, jer u subotu Rudeš gostuje u Maksimiru kod Dinama.

  • +25
SuperSport HNL: Rudeš - Lokomotiva, 3.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore