otvoreno za tportal

Roko Leni Ukić o sezoni u rodnom Splitu, koju je nazvao 'nikakvom', i teškoj odluci koju je donio s obitelji: Uvjeren da će tako i biti!

08.03.2022 u 06:48

Bionic
Reading

Kada se Roko Leni Ukić odlučio vratiti u rodni Split, kako bi pomogao matičnom klubu u kojem je započeo karijeru, imao je plan da mu je ova sezona vjerojatno i zadnja

U prosincu je Roko Leni Ukić proslavio 37. rođendan, a usprkos tome što još uvijek pokazuje da može igrati na visokoj razini te je jedan od glavnih igrača Splita, koji trenutačno drži prvo mjesto u HT Premijer ligi (omjer 17-4) – čini se da mu je ovo ipak zadnja sezona u karijeri. Odluka sigurno nije bila laka, ali kako je i sam rekao, 99 posto ju je - donio.

Ali, kako je i rekao za tportal, tome nisu presudili česti porazi u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, nego je jednostavno došlo do zasićenja.

'Ulaskom u ovu sezonu mislio sam da mi je ovo zadnja profesionalna sezona, ali s druge strane, nikad ne znaš što se može dogoditi. Mogu se sutra ostaviti košarke, a opet te određena situacija može potaknuti da igraš još tri godine. Generalno razmišljanje mene i familije svakako je bilo da mi je ovo zadnja sezona, a kako se sve razvija, nekako sam uvjeren da će tako i biti', kazao je za tportal iskreno Ukić, igrač koji je u bogatoj karijeri nastupao za velike europske klubove kao što su Baskonia, Barcelona, Fenerbahče, Panathinaikos, a igrao je i u NBA ligi za Toronto Raptorse i Milwaukee Buckse.

'Vratio sam se u svoj Split, a realno i nemam više gdje igrati kod nas. U inozemstvo mi se više ne ide pa se iz moje perspektive odluka čini logičnom', dodao je Ukić te će naravno pričekati kraj sezone da donese konačnu odluku.

Dotakao se i sezone u KK Split te je iskreno rekao što mu smeta:

'Sezona je zasad – nikakva. OK, još uvijek smo na prvom mjestu u domaćoj HT Premijer ligi i imali smo nekoliko odličnih utakmica, ali već sam se valjda 300 puta preispitao što mi sve ovo treba jer su od početka neke stvari u klubu pogrešno posložene. Od toga da se klub ljeti bavio slaganjem uprave umjesto igračkog kadra pa do toga da su nas ozljede koštale dosta poraza. Pa ove sezone još nismo igrali u kompletnom sastavu nijednu utakmicu, a kako stvari stoje, u ABA ligi nas čeka grčevita borba za ostanak do zadnjeg kola!' kazao nam je Ukić te je istaknuo što ga najviše muči.

'Iskreno, lošije od samih rezultata i poraza negativna je atmosfera koja se prožima cijele sezone. Znate, sve me to dodatno troši, a ipak sam ja u poznim igračkim godinama. Pokušavam se fokusirati samo na ono što se događa na terenu, a za sve drugo nemam volje i energije. Stvarno nemam želje i volje za ispravljanje krivih Drina.'

Poznato je to da je Ukić veliki zaljubljenik u glazbu i sviranje bubnjeva. Na pitanje čime će se baviti kada i službeno objavi kraj karijere rekao nam je:

'Prvo ću se malo odmoriti od košarke, a hoće li to biti jedna ili deset godina, stvarno ne znam. Postat ću običan roditelj koji vozi dicu na treninge i u školu, a počet ću se i ozbiljnije baviti muzikom. Imam neke ideje i projekte koji su vezani za inozemstvo, ali sad nije vrijeme za te najave, dok još igram. Nisu to nikakvi megalomanski planovi, ali ću raditi ono što volim i u čemu uživam. Posao trenera? Kako sada razmišljam - teško, ali svjestan sam da su neke stvari promjenjive, tako da ništa ne isključujem', završio je Ukić.