atp masters london

Roger Federer je četiri godine čekao ovo zadovoljstvo, napokon je sredio Đokovića i razveselio Nadala

14.11.2019 u 23:30

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer plasirao se u polufinale ATP finala u Londonu svladavši u odlučujućem susretu Borg skupine Novaka Đokovića 6:4, 6:3

Iako ima 38 godina neuništivi Roger Federer je još jednom nevjerojatnom igrom pokazao da ima snage za vrhunske partije na najvišem nivou.

Švicarac je furiozno ušao u meč protiv Novaka Đokovića kojeg nije pobijedio već četiri godine. No, sad je naplatio sve...

Već je u prvom gemu Federer propustio brejk loptu, sljedeću je imao u trećem i odmah ju je iskoristio. Na svoj servis je bio siguran te je prvi set rutinski priveo kraju za 6:4.

Drugi set je počeo brejk loptama za Federera koje je Đoković uspio spasiti. U četvrtom gemu Đoković je imao jedinu priliku za brejk, ali ju nije iskoristio.

Ključni gem u drugom setu bio je peti kada je Federer napravio brejk i poveo 3:2. U sljedećem gemu je potvrdio svoj servis, a u devetom gemu švicarski tenisač koristi priliku za još jedan break, vodstvo 6:3 i konačnu pobjedu.

Ovom pobjedom Federer je smanjio na 26-23 u međusobnim dvobojima s Đokovićem, ali je istovremeno i razveselio Rafu Nadala jer sada španjolski tenisač godinu sigurno završava na prvom mjestu ATP ljestvice. Đokoviću je za prvo mjesto trebalo osvajanje ATP Mastersa u Londonu i Nadalovo ispadanje prije finala.