ELITA U LONDONU

Roddick otkazao, Soderling među osam

18.11.2009 u 10:58

Bionic
Reading

Kako se i najavljivalo, Andy Roddick neće moći nastupiti na završnom turniru teniske sezone. Londonski masters, koji počinje u nedjelju, ostao je bez šestog nositelja, no dobit će igrača koji je završnicu sezone odigrao u velikoj formi

Ispao je finalist Wimbledona, ušao je Robin Soderling, finalist Roland Garrosa. Mjesto su zamijenila dva najdraža protivnika Rogera Federera ove sezone.

'Istinski sam razočaran. Volim igrati u Londonu i čuo sam puno lijepih stvari o dvorani. Koljeno nije do kraja zaliječeno i nemam izbora nego otkazati. Cilj je ponoviti dobre igre iduće godine i onda nadoknaditi propušteno', rekao je za službenu stranicu ATP-a Andy Roddick.

Roddickovo bolno koljeno otvorilo je priliku za debi Robinu Soderlingu. 25-godišnji Šveđanin ove je godine osvojio Bastad i igrao finale u Parizu, a ovom zamjenom turnir je ostao na samo jednom igraču izvan Europe. Argentinac Del Potro će sam braniti čast ostatka svijeta, a nova prva rezerva je Francuz Tsonga.

POPIS SUDIONIKA:

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Andy Murray, Juan Martin Del Potro, Nikolaj Davidenko, Fernando Verdasco, Robin Soderling.