da čovjek ne povjeruje

Roberto Mancini postaje najskuplji izbornik u povijesti; njegova je plaća nevjerojatna

24.08.2023 u 17:35

Bionic
Reading

Roberto Mancini (58) je prije deset dana objavio kako napušta mjesto izbornika talijanske nogometne reprezentacije. Njegov je potez šokirao sve, a sad je napokon jasno zašto je legendarni trener napustio klupu 'azzurra'

Podsjetimo, Roberto Mancini (58) je s Italijom osvojio titulu europskog prvaka 2021. godine te je 'autor' rekordnog niza od čak 37 utakmica bez poraza između rujna 2018. i listopada 2021. godine. No, s 'azzurrima' je kiksao te nije izborio plasman na SP 2023. u Katru. Bez obzira na sve Mancini je i nakon tog debakla ostao na klupi Italije sve dok prije deset dana nije objavio da napušta 'azzurre'.

Mancini je za svoj iznenadni odlazak optužio Talijanski nogometni savez (FIGC) i predsjednika Gabrielea Gravinu, kojeg je prozvao za nepovjerenje i promjenu kadra u njegovom stručnom stožeru.

No, čini se kako je za svoju odluku Mancini imao i 'poguranac' sa strane. Naime, sad je jasno da će proslavljeni talijanski stručnjak postati novim izbornikom nogometne reprezentacije Saudijske Arabije! I ne samo to, šeici će ga učiniti najplaćenijim izbornikom u povijesti nogometa!

La Gazzetta dello Sport donosi da će Roberto Mancini kao izbornik Saudijsku Arabiju voditi do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine, a godišnja plaća će mu iznositi nevjerojatnih 25 do 30 milijuna eura!

Službena potvrda ovog transfera pitanje je dana jer su se pregovori neočekivano odužili nakon što je Mancini insistirao da s njim u Saudijsku Arabiju dođe kompletan stručni stožer s kojim je surađivao dok je bio izbornik Italije. No, sad su svi problemi otklonjeni i uskoro će Roberto Mancini krenuti put Saudijske Arabije kako bi i potpisao ugovor.