podijeljene slalomske medalje

Rekord Janice Kostelić još uvijek aktualan! Hirscher posve podbacio

22.02.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Iskusni 35-godišnji švedski skijaš Andre Myhrer postao je u četvrtak olimpijskim pobjednikom u slalomu na stazi u skijaškom centru Jongpjong, na kojoj su glavni favoriti Austrijanac Marcel Hirscher i Norvežanin Henrik Kristoffersen ostali bez plasmana, dok su se među 30 najboljih našla i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Istok Rodeš na 21. mjestu te Elias Kolega na 23.

Sa devetog mjesta u prvoj vožnji do srebrnog odličja doskijao je 25-godišnji Švicarac Ramon Zenhaeusern, dok je osvajač brončane medalje Austrijanac Michael Matt u prvoj vožnji bio tek 12.  

  • +3
Marcel Hirscher na Igrama u Pjongčangu 2018., kombinacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Myhrer je u prvoj vožnji imao drugo vrijeme (47.93), a zaostao je jedino za Henrikom Kristoffersenom koji je sa startnim brojem 4 postavio je najbolje vrijeme (47.72). Odmah nakon njega na stazu je izašao prvi favorit za zlato, Austrijanac Marcel Hirscher. No, san o trećem zlatnom odličju je za olimpijskog pobjednika u kombinaciji i veleslalomu završio poslije drugog prolaznog vremena, nakon kojeg je napravio pogrešku i izletio sa staze.

>> Hirscher šokirao Austriju: Odrekao se napada na povijesni olimpijski rekord Janice!

Prema tome, Hirscher je ostao bez mogućnosti da ponovi uspjeh naše Janice Kostelić, jedine skijašice koja je na jednim olimpijskim igrama osvojila četiri medalje. Jer Hirscher je imao priliku nastupiti i u ekipnom natjecanju. Doduše, već ranije je najavio da od njega odustaje, no kako je podbacio u slalomu, možda će sada ipak pokušati barem ponoviti uspjeh Tonija Sailera i Jeana-Claudea Killyja, skijaša koji su osvajali po tri medalje.

U drugoj vožnji isto se dogodilo Kristoffersenu, nakon što je Andre Myhrer sigurnom vožnjom obranio prednost pred Zenhaeusernom i nadmašio ga za 34 stotinke. Norvežanin, brončani iz Sočija i osvajač srebra u veleslalomu na ovim Igrama, mogao je popuniti kolekciju olimpijskih odličja, ali nije uspio doskijati ni do prvog prolaznog vremena u drugoj vožnji. 

Varaždinac Istok Rodeš je sa startnim brojem 44 ostvario 18. vrijeme prve vožnje, u kojoj je za Kristoffersenom zaostao jednu sekundu i 88 stotinki, dok je Elias Kolega sa startnim brojem 41 došao do 29. mjesta sa zaostatkom od tri sekunde i 46 stotinki.

U drugoj vožnji je Rodeš ostvario 22. vrijeme i malo pokvario plasman, dok je Kolega sa četvrtim vremenom druge vožnje napredovao za šest mjesta. Rodeš je za pobjednikom Myhrerom zaostao 2.42 sekunde, a zaostatak Eliasa Kolege bio je 3.13 sekunde.

Nažalost, Matej Vidović i Filip Zubčić podijelili su sudbinu Marcela Hirschera i našli se među 54 skijaša koji nisu uspjeli stići do cilja prve slalomske vožnje. Vidović je završio nastup nakon prvog prolaznog vremena, a Zubčić je stigao do posljednjeg prolaza, ali ne i do samog kraja, iako je bio u poziciji boriti se za mjesto među 30 najboljih.