ISKREN

Redknapp: Volim Hrvate! Sjajni ste nogometaši i divni ljudi

14.10.2016 u 08:49

Bionic
Reading

Proslavljeni engleski trener Harry Redknapp gostovao je u Umagu te održao predavanje na otvaranju Combisove konferencije

Redknapp je u trenerskoj karijeri vodio čak osmoricu hrvatskih nogometaša i reprezentativaca - Roberta Prosinečkog, Stipu Pletikosu, Vedrana Ćorluku, Niku Kranjčara, Davora Šukera, Luku Modrića, Slavena Bilića i Igora Štimca. O našim velikanima ima samo riječi hvale.

'Nevjerojatno je koliko Hrvatska, tako mala zemlja, ima odličnih nogometaša, takvih tehničara', rekao je Redknapp i naglasio:
'Ali oni su i sjajni ljudi. Uvijek u Engleskoj govorim da su mi osmorica hrvatskih igrača koje sam vodio najdraži u karijeri! Nikad s njima nisam imao ni najmanji problem, doista odlični ljudi, puni poštovanja... Jednostavno, volim ih!'

Biranim je riječima govorio o svima, a neke je posebno istaknuo.

'Prosinečki je jedan od najboljih igrača koje sam ikada vidio. Svojedobno je jedan od trenera u Portsmouthu vikao na Prosinečkog kako je lijen, da se ne želi vraćati. Ja sam rekao da ni ne mora, njemu samo treba dati loptu i on će s njom uraditi ono što drugi ne mogu niti zamisliti', prisjetio se Redknapp i nastavio:
'Modriću sam prije utakmica govorio da on to može, da zna, da je najbolji na svojoj poziciji, da će zasigurno odigrati majstorski i biti glavni igrač. I on bi mi to svaki put vratio. Upravo na njegovu znanju i angažmanu smo pobjeđivali. Luka je svjetska klasa, top je igrač i jedan od najboljih na svijetu.'

Dotaknuo se i Nike Kranjčara kojeg je vodio u Portsmouthu i Tottenhamu.
'Kranjčar je trenutno u Glasgow Rangersu koji je veliki klub, ali on je odličan, sjajan je tehničar kao i Luka.'

Prokomentirao je i poziciju Slavena Bilića u West Hamu.
'Bilić je prošlu sezonu odradio maestralno. Ova godina krenula mu je loše. Gledao sam posljednju utakmicu, djelovao je pod pritiskom i neopušteno. Upravo to mora riješiti. Jer tko će podići i motivirati igrače ako on nije na toj razini. Mora promijeniti pristup', savjetuje Redknapp bivšeg hrvatskog izbornika.

Za kraj se osvrnuo i na kvalifikacije za SP 2018. u Rusiji.
'Hrvatima dobro ide u kvalifikacijama kao uvijek. Za tako malu zemlju to je nevjerojatno. Volim Hrvatsku, kad ne igra Engleska navijam za vas', zaključio je Harry Redknapp.