košarkaška euroliga

Real sa sirenom pobijedio Žalgiris, Mario Hezonja ubacio 16 koševa

11.04.2024 u 23:05

Bionic
Reading

Košarkaši Real Madrida završili su osnovni dio natjecanja u Euroligi pobjedom 64-62 na gostovanju kod Žalgirisa u Kaunasu, u kojoj je hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ubacio 16 koševa uz pet skokova

Najbolji strijelac Reala bio je Džanan Musa sa 17 koševa, ali 27. ovosezonsku pobjedu madridskoj momčadi osigurao je Argentinac Gabriel Deck košem u posljednjoj sekundi utakmice na asistenciju Sergija Llulla.

Borbu za doigravanje osigurao je istanbulski Anadolu Efes, koji je pod vodstvom hrvatskog trenera Tomislava Mijatovića u zadnjih deset utakmica imao učinak 8-2, a pobjedom 100-55 protiv Crvene zvezde nekadašnji dvostruki europski prvaci su osigurali najmanje deveto mjesto i plasman u 'play-in' u kojem će ugostiti poraženog iz dvoboja bolonjskog Virtusa i Baskonije, koji je na rasporedu u petak.

Panathinaikos je pobjedom protiv berinske Albe 84-75 osvojio drugo mjesto s učinkom 23-11. Hrvatski centar Krešimir Nikić je imao jedan skok u nešto više od tri minute koliko je dobio od trenera Albe.

Hrvatski reprezentativac Danko Branković je imao šest koševa, dvije asistencije i jedan skok u 12 minuta, ali je njegov Bayern poražen 89-85 na gostovanju kod Monaca koji će u doigravanje ući s trećeg mjesta.

Standings provided by Sofascore