DOMAĆIN U TRANSU

Reakcije nakon ispadanja Bayerna, izjava pobjedničkog trenera je urnebesna

02.11.2023 u 09:14

Bionic
Reading

Bayern München je u srijedu u Saarbrückenu eliminiran iz Njemačkog kupa u osmini finala od strane trećeligaša, a zanimljive su bile reakcije aktera ovog dvoboja

Thomas Müller je dao gol za Bayern u 16. minuti lijepim udarcem s ruba šesnaesterca, a Saarbrücken se vratio neposredno prije odlaska na odmor golom Patricka Sontheimera. To je posebno zagrijalo 16.003 gledatelja na stadionu Ludwigsparkstadion u Saarbrückenu, koji su se prisjetili 6-1 koliko je njihova momčad nanijela Bayernu u Bundesligi u sezoni 1976./77.

U drugom poluvremenu Bayern je opsjedao protivnički gol, ali je vratar Tim Schreiber briljirao. U jedinoj opasnijoj akciju Saarbrückena u drugom poluvremenu, Marcel Gaus postigao je pobjednički pogodak u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Suočavajući se s momčadi niže od druge lige, Bayern je dobio posljednjih 27 kup dvoboja, a posljednji poraz datira iz 1. studenog 2000. u Magdeburgu (5-3 poraz na jedanaesterce).

Saarbrucken - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Markus Fischer / imago sportfotodienst / Profimedia

'Nakon ovoga momčad zaslužuje slavlje. Ako nećete slaviti nakon ovoga, onda nikad nećete slaviti. Svi bi me nazvali ludim kada bih im rekao da mogu popiti dva piva i onda ići kući. Sjajno je iskustvo pobijediti Bayern', rekao je trener domaćina Rüdiger Zielh

Oglasio se i stoper Saarbrückena Calogero Rizzuto.

'Koliko momčadi pobjeđuje protiv Bayerna? Ovo mi je najbolja večer u životu. Ne mogu niti shvatiti što smo postigli, noćas definitivno neće biti spavanja.' A evo kako su susret vidjeli u Bayernu…

'Nismo bili arogantni niti smo olako ušli u ovaj dvoboj. Postoji ili sto objašnjenja ili nijedno, jako čudan osjećaj. Svi znaju da smo ovdje trebali pobijediti, tko god to kaže, u pravu je. Ne postoji razumno objašnjenje, iznimno smo razočarani', kazao je trener Thomas Tuchel.

'U mnogim situacijama trebali smo drukčije postupiti i biti bolji. Jednostavno nismo bili svoji. Moramo čestitati protivniku za odličnu borbu', govorio je napadač Thomas Müller.