odjeci diskvalifikacije

Rafael Nadal imao je što poručiti Zverevu nakon incidenta i skandaloznog napada na suca: Tako se ne možeš ponašati!

24.02.2022 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon što je Alexander Zverev, treći tenisač svijeta, izbačen s teniskog ATP turnira u Acapulcu zbog 'nesportskog ponašanja', oglasio se Rafael Nadal koji je komentirao taj skandal

Podsjetimo, njemački tenisač Alexander Saša Zverev potpuno je izgubio živce u igri parova zbog nekih sudačkih odluka i u naletu bijesa nekoliko puta snažno je reketom udario stolicu na kojoj sjedi sudac. Sudac je prestrašeno odmah sišao sa stolice, a ubrzo je Zverez izbačen s turnira iako je trebao igrati u pojedinačnoj konkurenciji. Uz to mu je uputio nekoliko psovki. Video ovog incidenta pogledajte OVDJE.

Na istom turniru igra i Rafael Nadal i kada su ga upitali za komentar tog skandala rekao je:

'Iskreno, suosjećam se s Alexanderom s kojim imam dobar odnos. Na kraju krajeva zaslužio je da ga diskvalificiraju s turnira jer se tako ne možeš ponašati. Milijuni djece gledaju te mečeve… Mislim da je Saša svjestan svega i da će iz toga izvući neku pouku, kao i neki drugi mladi igrači koji ponekad izgube živce na terenu', kazao je legendarni španjolski tenisač kojem je drago što se Zverev vrlo brzo nakon incidenta ispričao za svoje ponašanje, sucu, navijačima, turniru te tenisu.

'Da, pročitao sam njegovu izjavu i za mene je to pozitivan korak. Priznaje krivicu i ispričava se i nadam se da tako nešto više neće ponoviti i da ćemo ga brzo vidjeti na terenima. Razumijem frustracije na terenu i da u takvom stanju želite razbiti reket i inače to ne kritiziram više nego što je potrebno, iako mi se to ne sviđa. Ali pokazati nepoštovanje prema glavnom sucu i linijskim sucima, e to je nešto drugo', dodao je Nadal koji nije želio komentirati moguću kaznu koja čeka Zvereva.