atp brisbane

Rafa Nadal uoči povratničkog meča: Za mene je pobjeda samo što sam ovdje

30.12.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Španjolac Rafael Nadal, koji se nije natjecao gotovo godinu dana, igrat će protiv kvalifikanta u 1. kolu ATP 250 turnira u Brisbaneu, na kojem se natjecanjima vraća i Japanka Naomi Osaka

Ime protivnika 37-godišnjeg bivšeg svjetskog igrača, osvajača 22 Grand Slam turnira, bit će poznati naknadno, a kvalifikacije bi trebale završiti u subotu poslijepodne. Među igračima koji se trenutno natječu u ovoj kvalifikacijskoj fazi su Austrijanac Dominic Thiem i Argentinac Diego Schwartzman koji su nekada bili među prvih deset tenisača svijeta.

Nadal, koji je za turnir u Brisbaneu dobio wild card, nije igrao od poraza na Australian Openu u siječnju 2023., nakon čega je podvrgnut dvjema operacijama kuka koje su ga udaljile od terena i zamalo dovele do kraja karijere.

'Osjećam se dobro', rekao je Rafa na promotivnom događaju u Brisbaneu, preciziravši da 'ne očekuje puno' od svog povratka natjecanju.

'Neću se žaliti, osjećam se mnogo bolje nego što sam se mogao nadati prije mjesec dana, ali po mom mišljenju danas je nemoguće razmišljati o osvajanju turnira', priznao je Nadal i dodao:

'Ništa nije nemoguće, ali za mene je pobjeda samo što sam ovdje.'

Još jedan dugo očekivani povratak, onaj Japanke Naomi Osake, koja nije igrala od Pan Pacific Opena u Tokiju u rujnu 2022. i koja je u srpnju ove godine rodila.

Nekadašnja prva tenisačica svijeta s četiri Grand Slam naslova (dva Australian Opena i dva US Opena) u prvom će se kolu susresti s Njemicom Tamarom Korpatsch, 84. igračicom svijeta.

WTA 500 i ATP 250 u Brisbaneu održavaju se od 31. prosinca do 7. siječnja i smatraju se priprempom za Australian Open, prvi Grand Slam sezone koji počinje tjedan dana kasnije.