S NADOM U MÜNCHEN

Quaresma i Porto šokirali Bayern, sprema se vrući uzvrat...

15.04.2015 u 23:13

  • +7

Liga prvaka 15.04.

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Porto je u prvom dvoboju četvrtfinala nogometne Lige prvaka svladao minhenski Bayern s 3:1 i tako napravio značajan korak prema polufinalu elitnog natjecanja

Porto je odigrao sjajnu utakmicu ostvarivši iznenađujuće uvjerljivu pobjedu protiv njemačkog prvaka. Bavarce su uništile pogreške njihove obrane, te sjajni Portov dvojac Ricardo Quaresma i Jackson Martinez. Quaresma je zabio dva gola, u trećoj iz jedanaesterca i u desetoj minuti, dok je Martinez izborio kazneni udarac i zabio za 3-1 u 65. minuti Pogodak nade za Bayern uoči uzvrat u Munchenu zabio je Thiago Alcantara (28). Uzvratni susret je 21. travnja.

Bila je to druga pobjeda Porta u šest međusobnih susreta protiv Bayerna, a prvu su ostvarili u finalu Kupa prvaka 1987. godine kada je susret odličila glasovita peta Rabaha Madjera. Njemački prvak je u Portu nastupio bitno oslabljen neigranjem Arjena Robbena, Francka Riberyja, Bastiana Schweinsteigera, Davida Alabe, Medhija Benatije i Javia Martineza, no to nije bilo opravdanje za blijedo izdanje njemačkog prvaka.