PROHUJAO DO NASLOVA

Prva titula! Kyrgios emotivno o pobjedi nad Čilićem

21.02.2016 u 20:43

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP turnira u Marseilleu od Australca Nicka Kyrgiosa sa 2:6, 6:7 (3)

Čilić je izgubio svoje prvo ovosezonsko finale od vrlo raspoloženog Kyrgiosa, 41. igrača svijeta, koji je na jugu Francuske došao do svog prvog naslova u karijeri, a na cijelom turniru nije nijednom izgubio svoj servis.

Australac je i protiv Čilića servirao fenomenalno, ubilježio je 17 aseva i dobio čak 95 posto poena na svoj prvi servis. Čiliću je ponudio jednu jedinu 'break-loptu', koja je kod 6-5 za Marina u drugom setu bila ujedno i set-lopta i prilika da se prvi hrvatski reket vrati u meč.

'Osjetio sam da imam priliku u drugom setu. Svaki gem postakjao je sve intenzivniji i došao sam na korak od povratka, ali opet je odigrao sjajno i povratio stabilnost koju je polako bio gubio. odigrao je sjajan meč i čestitam mu na zasluženom naslovu,' rekao je nakon dvoboja Marin.


U prvom setu Čilić je dvaput gubio svoj servis, u trećem i sedmom gemu, te je Kyrgios lako dobio set s 6-2. U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa, a odluka je pala u 'tie-breaku' u kojem je Čilić izgubio dva svoja servisa za 3-6, da bi Kyrgios iskoristio svoju prvu meč-loptu.

'Iščekivao sam titulu, ali nisam ju očekivao danas nakon dulje pauze (nije igrao od Australian opena...) što ju čini još vrijednijom. Od prvog meča je sve išlo u dobrom smjeru, punio sam se samopouzdanjem i danas servirao zaista sjajno,' kaže Kyrgiosa i kasnije putem twittera poetski objašnjava svoje emocije.

'Nikada ne znate pravu vrijednost trenutka dok on ne postane povijest.'

Marin je dvoboj završio s osam aseva, spasio je devet od čak 11 prilika za obrat, ali protiv razornog Australčeva servisa nije imao odgovor. Bilo je to 24. ATP finale za Čilića u njegovoj karijeri, a ostao je na 14 naslova pobjednika, posljednji puta u Moskvi u listopadu prošle godine.
Čilić i Kyrgios do Marseillea su se susreli samo jednom, u Roland Garrosu 2013. godine kada je Čilić tada 18-godišnjeg Kyrgiosa svladao sa 6-4, 6-2, 6-2.