kruno lovrek za tportal

Prije 17 godina s Hajdukom je slavio posljednji naslov prvaka, a pred veliki derbi osvrnuo se na formu Marka Livaje i upozorio na ključnog Dinamovog igrača

18.04.2022 u 09:24

Bionic
Reading

Iako su uskrsni blagdani, za nogometaše nema odmora. I ne samo za profesionalce i igrače Hrvatski Telekom Prve lige, nego ni za one nižih liga. Tako je ovog ponedjeljka na jutarnjem treningu bio i još uvijek aktivni 42-godišnji Kruno Lovrek, koji osim što igra za seniore Tehničara iz Cvetkovca, trenira juniorsku ekipu, ali i vodi cijelu omladinsku školu

Nogometaši su u punom ritmu. Dinamo i Hajduk još su u petak odradili prvenstvene obveze, a već ove srijede igraju odgođeni derbi. Taj je dvoboj na rasporedu od 19 sati (Arenasport 3, MAXtv), pred sasvim sigurno ispunjenim Poljudom. Jer svjesni su svi u Splitu da je ovo posljednja prilika za ostanak u borbi za naslov prvaka.

Isti onaj kojeg su Splićani zadnji put osvojili 2005. godine, kada je dres Majstora s mora nosio i Kruno Lovrek.

'Sjećam se tih dana, bio je to prekrasan ugođaj, za nogometaša neponovljiv. I koji je na mene ostavio itekako pozitivan dojam, jer Hajduk je tada zbilja bio priča br. 1 u gradu. Sve se vrtjelo oko nogometa. Čak su postojale i neke sličnosti u ulasku u sezonu, jer Hajduk je i tada u okršajima protiv irskog Shelbournea rano ispao iz Europe. Ja sam pak debitirao u Hajduku u derbiju protiv Dinama u Zagrebu, a završilo je pobjedom domaćih 3:0. Ipak, kroz jesen smo se polako dizali, na kraju jeseni smo uzvratili na Poljudu pobjedom 1:0. U nastavku sezone Dinamo je ispao u Ligu za ostanak (op.a., tada poznatiju kao Ligu za bedaka), a mi smo s Interom ostali u utrci za naslov, te ga na kraju i osvojili', prisjetio se Lovrek te sezone.

No, vi se baš i niste naigrali u Hajduku?

'Istina, nisam previše, jer došao sam s ozljedom leđa. Ipak, kada sam se oporavio, skupio sam 13 utakmica u dresu hajduka, za mene sretnih, i kao što sam rekao, koje ću pamtiti cijelog života'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Može li se Hajduk naslovu nadati i ove sezone?

'Jako puno toga će ovisiti o ovom derbiju. Jer pobijedi li Dinamo, gotovo 90 posto sam siguran da će upravo on biti prvak. U slučaju Hajdukove pobjede, sve bi se dodatno moglo zakomplicirati. S time da moramo biti svjesni da se sada igra na Poljudu, da su u Hajduku svjesni kako im je ovo zadnja prilika i da će se sigurno svi njegovi igrači baciti na glavu. Samo ih pobjeda ostavlja u borbi za naslov'.

Ali....

'Moram priznati, Hajduk nije dominantan, teško pobjeđuje i muči se. Livaja je malo pao u svojoj realizatorskoj formi, ali i dalje je on, zajedno s Krovinovićem ključ ovog Hajduka. A kako je ovo posebna utakmica, možda ga ponovno taj ambijent u kojem uživa - podigne'.

Za razliku od Dinama, koji se diže u formi posljednjih tjedana?

'Definitivno. Dinamo ima puno širi kadar, a to se najbolje vidjelo prije desetak dana na Rujevici. Osim toga, vratio mu se Arijan Ademi, ključni igrač, onaj koji donosi novu energiju, ali i koji je zabio možda i ključni gol u borbi za naslov. No, pustimo da prođe srijeda, tada ćemo znati što nas čeka u preostalih pet kola', završio je 42-godišnji Lovrek.

Hajduk - Dinamo 0:0, 27. kolo HT Prve lige, 2021/22. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal