PLAVI NA RUBU

Preokret za pamćenje Dinama protiv Valencije!

07.06.2013 u 16:13

Bionic
Reading

Dinamo i Valencia su odigrali sadržajnu utakmicu u drugom kolu turnira Mladen Ramljak. Španjolci su na odmor otišli s rezultatom 2:0, ali to im nije bilo dovoljno niti za bod. Dinamo je na kraju slavio sa 4:2

Valencia na otvaranju turnira protiv Aarhusa (1:3) nije izgledala ni moćno ni povezano, ali protiv Dinama su zbili redove i zauzeli sredinu terena. Teško je objasniti sve pogreške u Dinamovoj obrani, ali Španjolci su se 'zahvalili' i zabili dva laka gola. Da nije bilo vratara Miškića prednost bi možda bila i nedostižna.

Trener Cvitanović sigurno je ostao bez glasa od vikanja u poluvremenu jer u nastavak je ušao Dinamo kakvog smo navikli gledati i koji nije poražen već dva mjeseca. U pet minuta Tibor Halilović i Ivan Šunjić izjednačili su rezultat, a Dinamo je poveo na nesvakidašnji način. Bartolec je izravno iz auta pronašao Marka Kolara na sredini peterca i Dinamov kapetan glavom je pogodio kut za vodstvo 3:2. Posao je dovršio Petar Mamić sigurnom realizacijom nakon dodavanja Buljana.

Prilično nervozna utakmica kulminirala je isključenjem španjolskog napadača Garcia Albe i Dinamo je mirno priveo dvoboj kraju. Za novi finale dovoljan će im biti i bod protiv Aarhusa (subota 16.30) koji se u prva dva dana s također dvije pobjede pokazao kao ozbiljna momčad s izvrsnim pojedincem (Osei Kwame) na lijevom krilu.

Nakon dvoboja Igor Cvitanović je mirno analizirao vrlo nemiran dvoboj.

'U nastavku sam uveo tri nova veznjaka koji su dobro reagirali i pokazali smo koliko znamo. Presjekao nas je prvi gol Valencije i dogodile su se nesmotrene pogreške, a i stajali smo predaleko od igrača. Nećemo kalkulirati u zadnjem kolu, želimo pobjedu protiv Aarhusa koji se pokazao kao vrlo kompaktna momčad. Drago mi je da smo uspjeli i osvježiti momčad rotacijom jer nije lako odigrati četiri utakmice u četiri dana', kaže 'knez Igor' i dodaje da je i nakon prvog poluvremena vjerovao da ima adute za preokret.

Podsjetimo, u skupini B najbliže finalu je splitski Hajduk koji je nakon dvije pobjede (2:1 protiv Porta i 5:1 protiv Udinesea) došao na korak do finala koji organizator uvijek priželjkuje - Dinamo protiv Hajduka.