emotivni Del Potro

Pobjednik US Opena, koji je uništio snove Hrvatskoj, vratio se nakon dvije godine te možda odigrao svoj posljednji meč u karijeri: Teško mi je ovo objasniti...

09.02.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Povratak 33-godišnje argentinske teniske zvijezde Juana Martina del Potra nakon više od dvije i pol godine stanke zbog ozljede koljena trajao je samo jedan meč na turniru u Buenos Airesu, gdje je u prvom kolu poražen od sunarodnjaka Federica Delbonisa sa 6-1, 6-3 nakon 83 minute igre u noći nabijenoj emocijama

Pobjednik US Opena iz 2009. je 'breakom' poveo sa 1-0 u svom prvom meču od lipnja 2019., ali je onda izgubio šest gemova zaredom. Imao je Del Potro vodstvo od 3-2 i u drugom setu, ali je tada izgubio četiri gema zaredom.

Kad je kod zaostatka 3-5 morao servirati za ostanak u meču, emocije su ga preplavile. Nije mogao zadržati suze. S tribina stadiona Guillermo Vilas navijači su počeli skandirati 'Ole, ole, ole, ole, Delpo, Delpo' ne bi li ohrabrili svog teniskog junaka.

'Teško mi je objasniti kako sam se osjećao na terenu. Bilo je toliko emocija. Atmosfera je bila luda, ljudi su bili ludi. Što se tiče navijača, ovo mi je bio jedan od najboljih mečeva u karijeri', rekao je Juan Martin del Potro nakon dvoboja, možda i posljednjeg u njegovoj karijeri.

Ako bude tako, ostat će zapisano da ga je u prijevremnu tenisku mirovinu poslao čovjek s kojim je pobijedio reprezentaciju Hrvatske u zagrebačkom finalu Davis Cupa 2016. i tako donio jedini trofej Argentini u ovom natjecanju.

'Kad sam saznao da ću igrati protiv Juana Martina pojavile su se mnoge emocije. Toliko mi je toga prolazilo kroz glavu uoči meča. Izaći na teren i vidjeti sve te ljude, prepune tribine, bilo je zadivljujuće. Meč je bio vrlo emotivan', rekao je Delbonis.

Ipak, Toranj iz Tandila je nakon meča ostavio otvorenom mogućnost da ovo nije njegov igrački kraj, jer su navijači jasno pokazali da ga i dalje žele gledati.

'Ne znam hoće li se to dogoditi, jer osjećam snažne bolove u koljenu. No, činit ću i dalje velike napore, probat ću zaliječiti koljeno i ako to uspijem, možda ću dobiti još jednu priliku da ponovno zaigram', rekao je Del Potro.