i rus prvi put u polufinalu

Pljusku Federeru opalio 78. igrač svijeta; Bugarin pobijedio u osmom pokušaju i izbacio ga s US Opena

04.09.2019 u 09:56

Bionic
Reading

Posljednji teniski Grand Slam sezone, US Open, bliži se kraju. No završnica će izgledati posve drugačije nego bi se netko tome nadao, jer u posljednja dva dana ispao je Novak Đoković, a u noći s utorka na srijedu i Roger Federer

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale US Opena. Bila je to jedna od onih pobjeda koju će pamtiti do kraja života jer ostvario ju je protiv najvećeg tenisača u povijesti, Švicarca Rogera Federera, i to u pet setova - 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2, nakon tri sata i deset minuta igre na najvećem teniskom stadionu na svijetu, Arthur Asheu.

Tenisaču iz Haskova ovo je ujedno prva pobjeda u karijeri nad Federerom nakon što je u prethodnih sedam doživio sve poraze, a što je jednako zanimljivo, Dimitrov je uoči US Opena imao i najlošiji rejting posljednjih sezona.

Naime, Dimitrov je u New York stigao kao 78. igrač ATP liste, sa sedam poraza u osam dvoboja do početka US Opena. No dolazak na ovaj beton očito mu je dobro sjeo jer trostruki polufinalist grand slamova (Australian Opena, Wimbledona, US Opena) zaredao je s pobjedama, a vrhunac je ova nad švicarskom legendom.

Suparnik Dimitrovu u polufinalu bit će peti tenisač svijeta, 23-godišnji Rus Danil Medvjedev, koji se prvi put u karijeri probio u polufinale na grand slam turnirima nakon što je u četvrtfinalnom dvoboju US Opena odigranom na stadionu Arthur Ashe svladao 34-godišnjeg Švicarca Stana Wawrinku (ATP - 24.) 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1 za dva sata i 34 minute igre.