SAMO KOLIKO DUGO?

Pitanje je bi li u Dinamu ovakav niz preživio, ali Maribor je čvrsto uz njega

27.09.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Nakon tri startne pobjede, nogometaši Maribora upali su u rezultatsku krizu te su u sljedećih pet prvenstvenih dvoboja upisali dva remija, ali i nanizali tri poraza. Hrvatski trener Damir Krznar teško da bi takav niz 'preživio' u bivšem klubu, Dinamu. Ali čelnici Viola zasad stoje iza njega

Nakon osam kola, Maribor je na petom mjestu, s devet bodova zaostatka za vodećim Celjem. Uz sve to, Maribor je doživio i dva poraza od Fenerbahčea u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Međutim, ako je za vjerovati čelnicima slovenskog kluba, direktoru Bojanu Banu i sportskom direktoru Marku Šuleru, pozcija Damira Krznara nije upitna. Odnosno, u ovom se trenu o tome ne razmišlja.

'Rezanje glava u ovom trenutku nije rješenje. Kad ste na stadionu koliko i ja, cijeli dan, i kad vidite što se radi na treningu, koliko se ulaže, bilo bi pogrešno mijenjati trenera. Publika i mediji vide tih sat i pol nogometa na stadionu, a kroz cijeli tjedan može se primijetiti zalaganje i entuzijazam igrača i trenera, ulaganja energije. Da toga nema, odluka bi bila vrlo laka. Prvi put sam primijetio strah, a igrači su, osobito mlađi, pod utjecajem mišljenja publike koje nije uvijek realno jer gledatelji ne vide sliku koju ja vidim', rekao je Šuler za Večer.

Zašto onda to ne pokazuju i na utakmicama?

'To je sigurno povezano sa samopouzdanjem koje nije na pravoj razini. Po prvi put sam primijetio strah, a igrači su, osobito mlađi, pod utjecajem mišljenja publike koje nije uvijek realno jer gledatelji ne vide sliku koju ja vidim', poručio je Šuler.

'Krize su se uvijek događale. Prošle godine u ovo vrijeme bili smo deseti na ljestvici, ali nismo bacili pušku u kukuruz. Maribor je nikada nije bacio. Uzroke naravno treba pronaći, ali prije svega moramo osigurati da iz takvih kriza uvijek izlazimo još jači. Kad uspijemo, svi su uz nas, ali kad se dogodi neuspjeh, nisu. Sportski dio kluba s trenerom na čelu mora pronaći rješenja. Vjerujem da će ih biti. Ne sumnjam niti u prognozu da ćemo prebroditi rezultatsku krizu', razmišljanje je poslovnog direktora Bojana Bana o trenutnoj situaciji u klubu.

Standings provided by Sofascore