ANKETA

Ovo su potencijalni nasljednici Perkovca, pitamo vas koga želite za izbornika

07.02.2024 u 08:55

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici u utorak je jednoglasno, zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijenio Gorana Perkovca

Tko će ga naslijediti, još nije odlučeno, no neka imena već su procirkulirala kroz rukometne kuloare. Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac neposredno nakon Eura otklonio je mogućnost da klupu preuzme Veselin Vujović, crnogorski stručnjak koji odlično poznaje hrvatske rukometne prilike i igrače.

'U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obnašati ulogu izbornika, tako da tu nema problema. Vujovića iznimno cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a RK Zagreb drugo. Nitko nije razgovarao s Vujovićem oko izborničke pozicije niti će razgovarati', rekao je tada Gobac.

Dakle vjerojatni smjer u kojem će se krenuti je posezanje za unutarnjim rezervama. Tu se kao jedan od kandidata nameće Nenad Šoštarić, bivši izbornik ženske rukometne reprezentacije, trenutačno trener u hrvatskim okvirima desetljećima nedodirljivog vladara klupskog rukometa, Zagreba. Šoštarić je tijekom Europskog prvenstva bio vrlo kritičan prema igri hrvatske reprezentacije pod vodstvom Perkovca.

Drugo ime je Slavko Goluža, koji je vodio reprezentaciju od 2010. do 2015. godine. Golužu krase iste sposobnosti kao i Šoštarića; ima iskustva na međunarodnoj sceni, osvajao je velika odličja te je čovjek od povjerenja.

Premda je Gobac istaknuo da postoji dovoljan broj domaćih stručnjaka koji mogu voditi hrvatsku reprezentaciju, u javnost je procurilo još jedno ime. Riječ je o vrhunskom španjolskom stručnjaku Xaviju Pascualu, treneru Dinama iz Bukurešta i izborniku Rumunjske.

U anketi vas pitamo za vaše mišljenje.