kao superman

Ovo još nikad niste vidjeli; atletičar s Jamajke skočio na glavu u skoku udalj!

25.08.2023 u 17:35

Bionic
Reading

Jamajčanski skakač u dalj Carey McLeod (25) na Svjetskom je atletskom prvenstvu u Budimpešti izveo skok koji do sada nije viđen

Svjetsko atletsko prvenstvo u Budimpešti ponudilo nam je u četvrtak navečer jednu od najnevjerojatnijih scena u sportskoj povijesti. Naime, za vrijeme finala skoka u dalj u konkurenciji atletičara izveden je skok koji do sada nije viđen.

Autor povijesnog 'Supermana' je jamajčanski atletičar Carey McLeod (25) koji je u trećoj seriji slučajno pokazao neuobičajenu tehniku pa je umjesto klasičnog prizemljenja skočio tako da je doslovno glavom završio u pijesku!

Skočio je McLeod kao u bazen, a mnogi su na društvenim mrežama njegov skok odmah nazvali povijesnim i imenovali ga 'skokom Supermana'.

  • +4
Carey McLeod skok u dalj SP u atletici Budimpešta Izvor: Profimedia / Autor: ©INPHO/Morgan Treacy / imago sportfotodienst / Profimedia

Čak je i sam skok bio sjajan, jer je nesretni McLeod tom do sada neviđenom tehnikom preletio granicu od osam metara. Ipak, skok nije bio regularan jer je prestupio...

Na žalost, jamajčanski je skakač u dalje nakon svega ipak osjetio posljedice ovakvog leta i teškog prizemljenja, ozlijedio se i više nije mogao skakati.

Zbog toga je ostao i bez medalje, jer ga je za broncu pretekao sunarodnjak Tajay Gayle (27) koji je u posljednjoj seriji doskočio na 8.27 m. Istu daljinu postigao je i četvrti 'Superman' McLeod, no bronca je pripala Gayleu zbog dužeg drugog skoka. Zlato je osvojio Grk Miltiadis Tentoglou (8.52 m), a srebro još jedan Jamajčanin, Wayne Pinnock (8.50 m)

McLeodu za utjehu ostaje spoznaja da će još godinama biti na mnogim posterima i da je doslovno preko noći postao hit na društvenim mrežama zbog ovog skoka.