ivica šurjak za tportal

Ove riječi Hajdukove legende itekako će biti zanimljive Torcidi i navijačima Bilih, ali i poručio je: A što sam rekao za Brunu Petkovića?

09.05.2022 u 17:38

Bionic
Reading

Dva su kola do kraja Hrvatski Telekom Prve lige, a vodeći Dinamo ima četiri boda prednosti pred Hajdukom. Još je dakle 180 minuta do kraja prvenstva, a sada su samo dva kluba ostala u lovu na naslov jer Osijek se porazom u Maksimiru oprostio od tog sna. No pobijedi li Dinamo u nedjelju (19.05 sati, Arenasport 1) Šibenik na Šubićevcu, sve će biti riješeno uoči zadnjeg kola i Hajdukovog gostovanja u Maksimiru

I Dinamo i Hajduk upisali su uvjerljive 3:0 pobjede ove nedjelje, čime su 'vratili' boju u lice svojim trenerima, ali i navijačima.

Te su pobjede ostvarene i u derbijima, što daje dodatnu vrijednost tim uspjesima, s time što je Dinamova pobjeda ostvarena i protiv jednog od kandidata za naslov prvaka, odnosno Osijeka, koji je gubitkom ovih bodova sada iz te utrke ispao.

Prema tome, dva najveća suparnika u sljedeća dva kola odlučivat će o naslovu. S time da Dinamo ima četiri boda prednosti. Naravno, nada kod svih Hajdukovih navijača još uvijek postoji, a potvrđuju to i riječi Ivice Šurjaka, legendarnog Hajdukovog napadača.

'Mislim da mogu reći kako je još uvijek sve otvoreno, a posebno me veseli fenomenalna igra Hajduka na Rujevici te sigurna i uvjerljiva pobjeda', javio se 69-godišnji Šurjak za tportal.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Osjetila se i u njegovom glasu euforija, jer splitski klub već godinama čeka naslov prvaka, a sada je napokon konkurentan.

'Hajduk živi u nadi, ali i uvjerenju kako Dinamo može kiksati na Šubićevcu te da onda u zadnjem kolu o prvaku odlučuje veliki derbi'.

Naravno, do toga se trebaju poklopiti i Šibenikova pobjeda ili barem remi, ali i poraz Istre 1961 od Hajduka (subota, 19.05 sati, Arenasport 1, MAXtv). U tom slučaju, čini se da bi psihološki pritisak bio na Dinamu, jer ove je sezone već doživio poraz od Hajduka na Maksimiru.

'Sigurno da bi Hajduku tada bilo lakše, iako su derbiji već duže vrijeme puni neizvjesnosti, dramatičnosti. Ali i da bi takav rasplet povukao veliki navijački interes, odnosno dolazak brojnih Hajdukovih navijača. Međutim, pričekajmo kraj tjedna da vidimo što će se dogoditi'.

  • +7
Dinamo - Osijek, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Mislite li da Dinamo može kiksati? Ipak je trener Ante Čačić uspio podići svoju momčad.

'Slažem se, ali takve utakmice u koje ulaziš kao veliki favorit znaju biti nezgodne. Istina, Šibenik, ove sezone nije nešto posebno briljantan. Prema tome, realnije je za očekivati da će sve ipak ovisiti i o Dinamu'.

Eto, nakon dosta vremena probudio se Bruno Petković i odigrao utakmicu nakon koje su mu svi čestitali. Vi niste sumnjali u njega?

>> Jedan od najvećih Hajdukovih igrača posve iskreno o odnosu s Velimirom Zajecom; ovakve riječi nije očekivao ni Bruno Petković

'A što sam vam o njemu već rekao (ha, ha)? On je igrač po mom ukusu, posebno drag u igračkom smislu. Istina, ponekad ima potez više, dribling više, ali to je zato što je pun samopouzdanja. Naravno, s nekakvim takvim potezom i pretjera, ali kada je on u igri Dinamo je definitivno u prednosti, s obzirom na njegovu nepredvidljvost', završio je Ivica Šurjak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Raspored HT Prve lige do kraja sezone:

35. kolo

  • Hajduk – Istra (14. svibnja)
  • Šibenik – Dinamo (15. svibnja)

36. kolo

  • Dinamo – Hajduk (21. svibnja)
Standings provided by SofaScore LiveScore