Završnica HT Prve lige

Dinamo prije posljednjeg kola i derbija može do titule, a evo kakve veze s time ima Šibenik i igračka legenda Hajduka

09.05.2022 u 09:39

Bionic
Reading

I Hajduk i Dinamo ostvarili su pobjede u 34. kola HT Prve lige tako da se nastavlja neizvjesna utrka za naslovom prvaka. Do kraja prvenstva ostala su samo dva kola i nije nemoguće da derbi na Maksimiru u posljednjem kolu odluči o prvaku

No, nakon što je Dinamo u Zagrebu svladao Osijek 3:0 stigao je nadomak još jedne titule prvaka. Naime, Dinamo do obrane titule može doći već u sljedećem kolu kada gostuje kod Šibenika na Šubićevcu.

Ukoliko Dinamo pobijedi rezultatski će postati nevažan derbi u posljednjem kola HT Prve lige kada na Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Podsjetimo kako su nogometaši Hajduka pobijedili na Rujevici Rijeku s 3:0 u Jadranskom derbiju i time su ostali u utrci za titulom koju čekaju još od 2005. godine, ali ne ovise samo o sebi.

'Dečki su bili odlični, posebno u prvom dijelu. Imali smo vodstvo koje je bilo teško sustići. Napravili smo što smo mogli, sada moramo čekati i vidjeti što će se dogoditi. Naš san živi još tjedan dana', kazao je nakon utakmice trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Naime, u sljedećem kolu Hajduk na Poljudu igra protiv Istre 1961 i mnogi su već unaprijed upisali tri boda Bijelima, ali jasno je kako će u tom kolu sve oči biti uprte u Šibenik koji od ožujka vodi 52-godišnji Dean Računica, igračka legenda Hajduka. No, isto tako ako primjerice Istra 1961 iznenađujuće uzme bodove Hajduku jasno je kako bi već tada Dinamo i službeno postao prvak za sezonu 2021/22.

'Ne smijemo unaprijed upisati bodove protiv Šibenika. Morat ćemo se potruditi. Bit ćemo bez Mišića, koji je jako važan igrač. Nadam se da ću pronaći rješenje', kratko je nakon derbija protiv Osijeka i uvjerljive pobjede kazao trener Dinama Ante Čačić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Raspored HT Prve lige do kraja sezone:

35. kolo

  • Hajduk – Istra (14. svibnja)
  • Šibenik – Dinamo (15. svibnja)

36. kolo

  • Dinamo – Hajduk (21. svibnja)
  • +7
Dinamo - Osijek, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
Standings provided by SofaScore LiveScore