ČESTITKE ZLATKU

Ovakav uspjeh u Ligi prvaka nije ostvario još nijedan hrvatski trener!

19.10.2016 u 09:49

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak koji će sljedećeg tjedna napuniti 50 godina poklonio si je najljepši dar za ovu rođendansku obljetnicu. Naime, sa svojim Al Ainom izborio je finale Lige prvaka. Istina, nije Uefina, ali je Liga prvaka, a takvim uspjehom ne može se pohvaliti nijedan hrvatski trener

Bivši igrač Hajduka, Cibalije, Veleža i Varteksa, a potom trener varaždinskog kluba, Rijeke, Sl. Belupa, tiranskog Dinama i asistent u U-21 hrvatskoj reprezentaciji, Zlatko Dalić ostvaruje svoje najveće nogometne uspjehe.

Posljednjih godina je na Bliskom istoku, a s aktualnim klubom, Al Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stigao je do finala azijske Lige prvaka.

Nakon pobjede 3:1 u prvom ogledu protiv katarskog El Jaisha, u uzvratu je u gostima bilo 2:2 te sada Dalić mirno dočekuje uzvrat drugog polufinala u kojem se susreću dva korejska kluba, Jeonbuk Motors i Seul.

Ono što je posebno impresivno jest to da je Dalić sa svojim klubom u prethodne četiri gostujuće utakmice u LP-a ostvario četiri pobjede, a da ni u petoj nije poražen. Njegovi su igrači i u uzvratu krenuli dobro, povevši u 57. minuti preko Omara Abdulrahmana, čime je pitanje prvog finalista već bilo riješeno.

Domaćini su uspjeli potom zabiti dva gola, ali u petoj minuti sudačke nadoknade Mohamed Abdulrahman zabio je drugi gol za Dalićevu momčad i nastavio seriju bez poraza kluba iz Emirata.

Finalni ogledi na rasporedu su 19. i 26. studenog, a već sada se zna da će se uzvrat igrati na stadionu Dalićeva kluba.