POSLJEDNJI VELIKI CILJ

Ova četiri mušketira stoje između Federera i vječnosti

12.11.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Jo-Wilfried Tsonga i Gael Monfils predvodit će Francusku, a Roger Federer i Stan Wawrinka Švicarsku na finalu Davis Cupa koje će biti odigrano od 21. do 23. studenoga, pod krovom multifunkcionalnog stadiona Pierre Mauroy u Lilleu

Uz Tsongu i Monfilsa, francuski izbornik Arnaud Clement u utorak je nominirao Juliena Benneteaua i Richarda Gasqueta za finalni obračun, dok je švicarski izbornik Severin Luthi Federeru i Wawrinki priključio Marca Chiudinellija i Michaela Lammera.

Prema redoslijedu na ATP ljestvici, Clement je preskočio nominalno trećeg francuskog igrača Gillesa Simona, 21. tenisača svijeta. Simon će biti u stanju pripravnosti te uskočiti u momčad kao zamjena u slučaju ozljede.

'Morao sam napraviti izbor. Gilles je imao dobre rezultate posljednjih tjedana, ali morao sam donijeti odluku i ovo je moj izbor,' prokomentirao je Simon svoj popis.

Clementov izbor je logičan, jer se radi o tenisačima koji su odigrali gotovo sve ovogodišnje mečeve, dok je Simon posljednji put bio u prošlogodišnjem četvrtfinalu, kad je izgubio oba pojedinačna meča u Argentini.

Francuska će u ovom dvoboju tražiti put prema desetom trijumfu u Davis Cupu, a prvom nakon 2001. godine, dok će Švicarci pokušati postati 14. nacija koja se može pohvaliti osvajanjem najmasovnijeg i najstarijeg teniskog momčadskog natjecanja. U slučaju uspjeha Roger Federer bi osvojio i jedini preostali veliki teniski trofej koji mu je do sada izmicao.

357550,350533,346049,350795
FRANCUSKA

Jo-Wilfried Tsonga (ATP - 12.)
Gael Monfils (ATP - 19.)
Julien Benneteau (ATP - 26.)
Richard Gasquet (ATP - 27.)
Izbornik: Arnaud Clement

ŠVICARSKA

Roger Federer (ATP - 2.)
Stanislas Wawrinka (ATP - 4.)
Marco Chiudinelli (ATP - 198.)
Michael Lammer (ATP - 513.)
Izbornik: Severin Luthi