TO JE POTHVAT

Otrčao 365 maratona u godinu dana

06.02.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Belgijski trkač Stefaan Engels (49) napravio je neviđeni pothvat. On je u posljednjih godinu dana istrčao točno 365 maratona

'Marathon Man' tako je postavio nove rekorde za Guinnessovu knjigu rekorda, jer je prije njega u godinu dana najviše maratona istrčao Japanac Akinori Kusuda (65) i to 52 u 2009. godini.

Početak njegova pothvata je bio U Barceloni gdje je i zaključio priču, a ovaj 'ludi' Belgijanac je trčao u ukupno sedam zemalja – Španjolskoj, Portugalu, Kanadi, Belgiji, Meksiku, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Ni jednog trenutka utrke duge 42,195 kilometara nije hodao, uvijek je trčao, a bio je suočen i s raznim problemima od ozljeda, trovanja hranom, borbe s nadmorskom visinom. Sve je izdržao i napravio nešto što će teško biti nadmašeno.

'Nakon što sam u godinu dana otrčao 20 triatlona nisam bio spreman za povratak normalnom životu. Želio sam i inspirirati ljude da ako sam ja u jednoj godini mogao svakoga dana trčati jedan maraton, tada i svatko drugi može barem malo voziti bicikl ili raditi nešto drugo, kako bi riješio pitanje prekomjerne težine', izjavio je Engels, a prenosi ESPN