povukao se...

Opaka bolest natjerala je legendarnog trenera da se oprosti od košarke i posveti se liječenju

07.10.2019 u 10:38

Bionic
Reading

David Blatt (60) više nije trener grčkog velikana Olympiakosa iz Pireja. Sjajni košarkaški trener je prije nekoliko mjeseci otvoreno priznao kako boluje od multiple skleroze, ponadao se kako će i dalje moći nastaviti s poslom, no...

'Nakon dugog razgovora punog poštovanja s vlasnicima kluba, obje strane su odlučile da je u njihovom najboljem interesu da se rastanu', objavljeno je na službenim stranicama Olympiacosa ono što se već neko vrijeme moglo naslutiti.

Naime, David Blatt (60) nije skrivao kako mu je još ljetos dijagnosticirana multipla skleroza, bolest koja napada središnji živčani sustav. Blatt se ponadao kako će moći nastaviti s trenerskim poslom, no bolest je ipak bila jača.

'Vrijeme koje sam proveo u Grčkoj s Olympiacosom imalo je dubinu i smisao. Osjećam zahvalnost prema ljudima i obitelji koju sam našao ovdje. Prema vodstvu kluba imam samo veliko poštovanje, kao i prema igračima, stručnom stožeru, svima s kojima sam uživao radeći i kojima želim sve najbolje u daljnjem radu i životu', napisao je Blatt.

Jedan od najboljih košarkaških trenera u karijeri je među ostalim vodio Maccabi, izraelsku i rusku reprezentaciju, Benetton, Efes Pilsen, Aris, a od 2014. do 2016. godine bio je trener NBA momčadi Cleveland Cavaliersa s kojima je igrao i veliki NBA finale. Izgubio je od Golden State Warriorsa...

S Maccabijem je 2014. godine osvojio Euroligu, s reprezentacijom Rusije ima europsko zlato i broncu te broncu s Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu.