VEĆ GE PRESELILI

Odbačena zvijezda najveći transfer FK Sarajeva?

14.04.2015 u 17:32

Bionic
Reading

Nogometni klub Sarajevo pokušava se pod vlasničkom palicom svoga malezijskog gazde Vincenta Tana probiti u sam vrh BiH nogometa, a postoje naznake da će ovoga ljeta napraviti pravi korak u tom smjeru

Poznato je da je Emir Spahić slobodan igrač. Fizički sukob s klupskim redarima u Bayeru iz Leverkusena nisu mu imali namjeru oprostiti i tako je završila ta njemačka etapa kapetana BiH reprezentacije.

Spahiću sigurno nije svejedno što je došlo do ovakvog raspleta, ali on je danas slobodan igrač sa širokim rasponom opcija i odličnom pozicijom za pregovore. Spominju se razni interesenti, a televizija N1 na svojoj stranici donosi priču kako je 34-godišnji branič rodom iz Dubrovnika najbliži potpisu za FK sarajevo.

Sarajevo je u rukama bogatog magnata Tana, koji posjeduje i Cardiff City, te bez problema može financijski pregovarati sa Spahićem i ako se Emir zaželio Bosne u kojoj je posljednji put igrao 1999. u dresu Čelika iz Zenice, dogovor je posve moguć. Pregovori su navodno blizu realizacije, a wikipedija je (ispod teksta) pod Spahićevim profilom već i postavila Sarajevo kao novi klub.

Spahića su na popularnoj stranici već preselili u redove Sarajeva