svi su se nadali

Novi šok za Grke nakon objave njihovog kapetana uoči SP-a: Užasno sam razočaran...

11.08.2023 u 15:17

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Grčke u petak je doživjela težak udarac, nakon što je njen kapetan i najbolji igrač Giannis Antetokounmpo objavio da je prisiljen odustati od nastupa na Svjetskom prvenstvu kojeg od 25. kolovoza do 10. rujna zajednički organiziraju Filipini, Japan i Indonezija

'Svi znaju za moju strast i ljubav prema reprezentaciji. Nakon završetka NBA sezone, stalno sam tjerao svoje tijelo do krajnjih granica kako bih bio u stanju zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, nakon mjeseci rada, ali i nakon mnogih razgovora s liječničkim timom, sada je jasno da se nisam oporavio do te mjere da se mogu natjecati na Svjetskom prvenstvu', poručio je putem Instagrama Giannis Antetokounmpo, sjajni grčki košarkaš i jedna od najvećih zvijezda NBA lige u ovom trenutku.

'Užasno sam razočaran, ali to je odluka koju sam donio s liječničkim osobljem. Nastavit ću se pripremati da budem spreman sljedeći put kad budem potreban. Sada mi odluka medicinskog osoblja ne ostavlja izbora. Kad bih se nastavio tjerati da se vratim, izložio bih sebe i svoje zdravlje riziku. Moj osobni cilj, kao i naše reprezentacije, je kvalificirati se za Olimpijske igre 2024. i bit će mi velika čast predstavljati svoju zemlju na tim Igrama', dodao je Giannis u svojoj objavi.

Grčka će se u grupnoj fazi natjecanja boriti s reprezentacijama SAD-a, Jordana i Novog Zelanda za dva mjesta koja vode u osminu finala. Utakmice skupine C u kojoj se Grci nalaze bit će igrane u Manili, glavnom gradu Filipina.