tradicija se ne prekida

'Zagrebaši' prekidaju pripreme zbog roštiljanja: Važan je trening, ali treba se i opustiti

11.08.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Deseti je dan za rukometaše Zagreba na Vlašiću. Hrvatski rukometni prvaci treću se godinu u nizu pripremaju na ovoj bosanskohercegovačkoj planini, a nakon što odrade još nekoliko treninga u naredna tri dana spustit će se u Doboj. No, prije toga - roštiljanje

Rukometaši Zagreba će u Doboju od 14. do 18. kolovoza sudjelovati na 54. TV turniru šampiona na kojemu će nastupiti i bivši prvaci Europe - Barcelona, Montpellier i Celje PL, aktualni sudionik EHF Machineseeker Lige prvaka Eurofarm Pelister, branitelj dobojskog naslov i prvak Egipta Al Ahly, aktualni osvajač Kupa EHF-a Vojvodina, te naravno domaćin Sloga.

Nakon što su odradili više od polovice baznih priprema na Vlašiću oglasili su se kapetan Jakov Gojun i jednim od najboljih hrvatskih rukometaša u proteklih petnaestak godina Ivan Čupić.

'Ekipa je dobro, umorno i teških nogu što je sasvim normalno za ovaj dio sezone, ali zdravi smo što je najvažnije i treniramo dobro', kazao je za početak kapetan Jakov Gojun te se osvrnuo na nadolazeći pripremni turnir u Doboju.

'Čeka nas ozbiljan turnir u Doboju. Ovo je moja treća godina da idem tamo i mogu reći da je turnir svake godine sve kvalitetniji. Rezultat ovdje nije primaran, iako se mi naravno želimo pokazati u dobrom svjetlu. Međutim, moram reći da je meni draže da igramo s ovako kvalitetnim ekipama jer više nam znači poraz od top ekipa, nego da s 10 razlike pobijedimo niželigaša. Uvijek govorim mlađima da se iz poraza puno toga može naučiti, a nama je u ovoj fazi sezone izuzetno bitno da vidimo što nam još nedostaje i što trebamo popraviti do početka natjecateljskog dijela sezone', kazao je Gojun te zaključio.

'Čekamo još Zvonu (Zvonimir Srna op.a.) i Glavaša da nam se u potpunosti priključe, ali najbitnije je u ovome trenutku da smo zdravi i da dobro radimo. Ekipa je izmijenjena i nova u odnosu na lani, ali smatram da imamo kvalitetu i veseli me vidjeti da imamo dosta karakternih igrača', poručio je Jakov Gojun.

Nakon kapetana, oglasio se još jedan senator, desno krilo Ivan Čupić.

'Ekipa je zdrava, atmosfera je radna i mislim da možemo biti zadovoljni s onime što smo do sada napravili. Atmosfera je zdrava i pozitivna i vidi se da se dižemo iz dana u dan. U tom tonu trebamo i nastaviti', kazao je Ivan Čupić te se potom osvrnuo na Zagrebov ovogodišnji sastav.

'Nije nikad lako kada se promijeni puno igrača, a to je kod nas bio slučaj ovog ljeta. Ipak, mislim da imamo dobru ekipu i da ćemo biti pravi jednom kad se uigramo. Možda je najizazovnija pozicija pivota gdje su otišli Musa i Grahovac, a stigli Suholežnik i Ćorsović. To su dva izuzetno bitna igrača koje treba sada uklopiti u naš stil igre i to tako da igraju u oba pravca, a to nije nimalo lako. Ipak, čvrsto vjerujem da ćemo do 14. rujna i otvaranja Lige prvaka s Kielom biti spremni i pravi', govori Ivan Čupić.

'Što se Doboja tiče vidi se da su organizatori ambiciozni i da svake godine dovode sve kvalitetnije ekipe, što mi je jako drago jer kroz kvalitetne pripremne utakmice i mi možemo samo rasti. Rezultat nam nije ovoga puta primaran, ali neke zadatke koje treneri stave pred nas moramo odraditi kako treba i svakako da ćemo i taj Doboj iskoristiti za što bolju uigranost', zaključio je Ivan Čupić.

A nakon 10 dana napornih treninga rukometaši Zagreba dobili su i jedan slobodan dan. Naime, sutra će 'zagrebaši' provesti poslijepodne uz kvalitetno druženje na otvorenom. Biti će tu i malog nogometa, tenisa i boćanja, a sve to uz dobru muziku, roštilj i zezanciju.

'Osim da se duša i tijelo odmore, team building je prava stvar i za ekipe s puno novih igrača. Tu se momci nekako dodatno još povežu tako da je to dobro i s te strane. Protekle dvije godine odlučili smo se za roštiljanje, vožnju kvadova i šetnje, dok smo ovoga puta odlučili imati aktivni odmor uz rekreativno sportski sadržaj. Organizirat ćemo turnir u boćanju i tenisu i sigurno da je to jedna zdrava i dobra zafrkancija koja će svima dobro doći. Naravno, očekujem da Gojun, Srna i ja pobijedimo. Sve drugo bilo bi veliko iznenađenje', kroz smijeh će Čupko.

'Briškule i trešete ćemo sutra preskočiti, jer stvarno nema smisla da ih Čupko i je stalno pobjeđujemo. Što se tiče team buildinga mislim da je taj dan jako bitan da se malo odmorimo i predahnemo od napornih treninga. Koliko je važan trening, važno je i odmoriti i opustiti se. Jučer smo išli pripremiti teren za boćanje, čupali smo travu i poravnali stazu tako da je sada sve spremno i za to. Bit će tu i malog nogometa, tenisa, dobrog roštilja i malo muzike. Bez pretjerivanja, ali očekujem jedno kvalitetnom opuštanje koje nam svakako sada treba', zaključio je razgovor kapetan Jakov Gojun.