'BILI' NE MOGU BEZ 'PLAVIH'

Novi 'hajdukovac' o svojim asocijacima na Dinamo

Bionic
Reading

Temurkhuja Abdukholikov i službeno je novi igrač Hajduka. Tima je potpisao ugovor s Bijelima nakon uspješno odrađenog probnog razdoblja u završnici priprema u Turskoj

'Sretan sam što sam došao u Hajduk. Preko agenta sam imao ponude iz Austrije, Mađarske, Poljske, ali kad je moj otac čuo ime Hajduk, rekao je da je to veliki klub s puno trofeja, kojega poznaje još iz jugoslavenske lige i odlučili smo se prihvatiti poziv na probu. Otišao sam u Tursku, zadovoljio struku i sad sam ovdje', rekao je Uzbekistanac, kojem je na predstavljanju pred novinarima, prevađajući s i na ruski, pomagao kondicijski trener Boris Peyrek.

'Ta tri tjedna dok sam čekao vizu činila su mi se kao tri godine. Od malih nogu sanjao sam igrati u Europi i vjerujem da je ovo korak naprijed u karijeri. Imao sam iz Azije i financijski bolje ponude, ali Europa je nešto posebno i želim da ovdje osvojimo prvenstvo, Kup i plasiramo se u Europsku ligu ili Ligu prvaka, ako bude moguće'.

Najdraži mu je igrač bio Zinedine Zidane, zahvalio se svom bivšem klubu Pahtakoru. Naravno, u Splitu ga je dočekalo pitanje na što ga asocira ime Dinamo.

'Prva asocijacija mi je Kijev, a druga Moskva. Prva je Kijev jer je tamo igrao i moj idol Maksim Šackih', rekao je Tima, a prenosi dalmacijanews.com