marca piše

Nova transfer bomba; Stipe Biuk blizu potpisa za ambiciozni klub iz Španjolske!

22.01.2024 u 14:51

Bionic
Reading

Po pisanju španjolskog sportskog lista Marca, španjolski drugoligaš Real Valladolid želi 21-godišnjeg hrvatskog napadača Stipu Biuka, koji je trenutačno igrač američkog Los Angeles FC-a

Kad je Stipe Biuk u prosincu 2022. godine napustio splitski Hajduk, te je u transferu vrijednom 6,5 milijuna eura potpisao za američki Los Angeles FC, klub koji igra u profesionalnoj MLS ligi, mnogi su ostali u čudu. No, nakon dobrih igara u MLS ligi stigla je i ponuda iz španjolske La Lige 2.

Kako piše Marca, Real Valladolid - trenutačno sedmoplasirana momčad La Lige 2 - radi na transferu Stipe Biuka, 21-godišnjeg hrvatskog napadača, koji očito ima veliku želju za povratkom u Europu. Navodno su pregovori u završnoj fazi...

Iako Biuku statistika nije briljantna ipak je svojim igrama skrenuo pozornost na sebe. U dresu Los Angeles FC-a ukupno je skupio nešto više od 1300 minuta na 30 utakmica uz učinak od tri gola i jedne asistencije.

No, eventualnim dolaskom u Španjolsku svakako bi bio bliže izborniku Zlatku Daliću koji je u posljednje vrijeme 'muku mučio' s napadačima i mnogi su dobili priliku. Obzirom da Biuk ima ugovor do 2026. godine, jasno je kako se pregovara o odšteti.

Standings provided by Sofascore