JOŠ JEDNA MALA DILEMA

Nova ozljeda definirala konačan sastav za Eurobasket?

17.08.2015 u 13:24

Bionic
Reading

Velimir Perasović, silom prilika, sada već vjerojatno zna konačan izgled hrvatske košarkaške reprezentacije na predstojećem Eurobaketu koji počinje u Zagrebu prvog rujanskog vikenda

Udarac u načeto koljeno Olivera Lafayettea u Bremenu tijekom pobjede nad Njemačkom bila je kap koja je prelila čašu. Američki bek s hrvatskom putovnicom neće moći nastupiti na rujanskom košarkaškom spektaklu i tako je eliminirana jedna dilema. Pravu priliku će nakon pet godina dobiti Rok Stipčević.
'Nakon što je Lafayette na utakmici zadobio teži udarac u koljeno, magnetska rezonanca pokazala je rupturu meniskusa. Ozljeda je takva da ga najmanje mjesec dana udaljava s terena i nažalost neće moći sudjelovati na EuroBasketu 2015. Želimo mu što bolji oporavak,' prenose u HKS-u izjavu liječnika reprezentacije Dr. Josipa Samardžića.

Pregled magnetom
je pokazao da Lafayetteovo koljeno nije spremno za brutalan ritam Eurobasketa i tako izbornik Perasović na raspolaganju ima još 13 zdravih igrača. Prvi puta od 2010. Hrvatska na veliko natjecanje ide bez rođenih Amerikanaca, a posljednji će, sada je gotovo izvjesno, otpasti još jedan centar. Izbornikova Dilema Zubčić / Šakić vjerojatno će otići na stranu provjerenijeg Zubčića i 12 Hrvata (ako ozljede sada konačno prestanu) na turniru trebali bi biti: Kruno Simon, Roko Leni Ukić, Rok Stipčević, Damjan Rudež, Mario Hezonja, Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Marko, Tomas, Luka Žorić, Tomislav Zubčić (Šakić), Miro Bilan i Ante Tomić. Sretno im bilo!


Slijede im gostujuće probe protiv Turske (18. kolovoza), te Litve (19. kolovoza), a u Zagreb se vraćaju na turnir koji je na rasporedu od 26. do 28. kolovoza na kojem osim Hrvatske igraju, BiH, Estonija i Izrael.

Ovo je Stipčevićevo izdanje kakvo sam priželjkuje na Eurobasketu