ovo će ga opametiti

Nova brutalna kazna za trećeg tenisača svijeta; zamalo je zatukao suca reketom i sad će zbog toga ispaštati mjesecima

08.03.2022 u 08:48

Bionic
Reading

Upravno tijelo ATP Toura izreklo je trećem tenisaču svijeta Nijemcu Alexanderu Zverevu (24) suspenziju od osam tjedana zabrane igranja na ATP turnirima zbog napada na suca i razbijanja reketa o sudačku stolicu na prošlomjesečnom ATP turniru u Acapulcu, zbog čega je izbačen s tog turnira

Nakon što je izgubio u parovima na ATP turniru u Acapulcu i uznemiren zbog odluke suca, njemački tenisač ruskog podrijetla Alexander Zverev (24) je prišao stolici suca Alessandra Germanija i razbio reket o nju, te bio vrlo blizu da pritom ozlijedi suca.

Zbog tog 'poteza' Alexander Zverev je kažnjen s 20.000 dolara zbog verbalnog zlostavljanja, 20.000 dolara za nesportsko ponašanje i više od 31.000 dolara turnirske zarade. Uz to je ostao i bez svih osvojenih ATP bodova zarađenih u pojedinačnoj i igri parova na turniru Abierto Mexicano.

>> Videosnimku ovog incidenta pogledajte OVDJE

No, nakon revizije disciplinskih sudaca, ATP je utvrdio da je 24-godišnji Nijemac počinio 'teško ponašanje' i izrekao dodatnu kaznu od 25.000 dolara te osam tjedana zabrane nastupa na bilo kojem ATP natjecanju.