'PRESUDIO' MU JAKIĆ

Wolfsburg se od Nike Kovača oprostio jednom skromnom rečenicom!

17.03.2024 u 10:38

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač, dobio je otkaz u Wolfsburgu nakon subotnjeg poraza od Augsburga

U dugom negativnom nizu i dalje su nogometaši Wolfsburga, koje je do ove subote vodio hrvatski stručnjak Niko Kovač, njih je kao gost u 26. kolu svladao Augsburg 3:1.

Wolfsburg je posljednji put u prvenstvu pobijedio sredinom prosinca prošle godine. Nakon toga je odigrao 11 ligaških utakmica, šest puta je remizirao, pet puta izgubio, a ovo mu je bio treći poraz u nizu. Trenutačno se Wolfsburg nalazi na 14. mjestu ljestvice.

Wolfsburg je poveo u devetoj minuti golom Wimmera, ali taj je igrač potom preuzeo rolu tragičara. Pocrvenio je u finišu prvog poluvremena kada su gosti izjednačili na 1:1 golom Maiera u drugoj minuti nadoknade. U nastavku je Augsburg postigao nova dva gola za preokret, a junak njihove pobjede bio je hrvatski nogometaš Kristijan Jakić koji je bio dvostruki strijelac.

U 61. minuti se najbolje snašao u gužvi nakon kornera te je pogodio za 2:1, dok je konačnih 3:1 postavio u 79. minuti kada je precizno pogodio s 20 metara. Jakić je odigrao cijelu utakmicu te su ovo bili njegovi prvi pogoci otkako je došao u Augsburg iz Eintrachta. U pobjedničkom sastavu Dion Drena Beljo je zaigrao od 83. minute, a za domaćina Lovro Majer od 79. minute.

Naravno, s takvim nizom upitno je bilo hoće li Niko Kovač 'preživjeti'. u klubu su 'prespavali' te su u nedjelju donijeli odluku da je Kovač - bivši.

'Suradnja je završena. Wolfsburg je raskinuo ugovor s glavnim trenerom Nikom Kovačom'.