MARIO KOVAČEVIĆ

Njegova bolest je ujedinila nogometnu javnost, a sada stižu sjajne vijesti

29.03.2024 u 23:17

Bionic
Reading

Prije nešto više od pet mjeseci kompletnu nogometnu, a i sportsku javnost, ujedinila je priča Marija Kovačevića - treneru Varaždina dijagnosticiran je zloćudni tumor na plućima.

Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je varaždinskog stručnjaka Marija Kovačevića, koji je krajem priošle godine morao napustiti klupu Varaždina zbog dijagnosticiranog zloćudnog tumora na plućima.

Prognoze nisu obećavale, ali nakon operacije Mario se u potpunosti oporavio i za Dnevnik Nove TV najavio da se uskoro vraća na klupu prvoligaša s Drave:

"Prije dva dana sam bio na kontroli, doktori su rekli da je sve dobro, ide onako kako treba. Karcinom se povukao, čak je iznenađujuće dobro, makar sam ja vjerovao da će biti tako od prvog dana.

Od svega je bilo najvažnije da sam došao na vrijeme, da smo otkrili na vrijeme. Doktori su odradili svoje vrhunski, a zadnje snimke su pokazale da sam čist, kako bi se reklo", kazao je Kovačević.

Prisjetio se trenutka kad je saznao dijagnozu, nije mogao sakriti emocije. Glas je bio sve teži, no pokazao je ogromnu snagu, nije se predavao:

"Znao sam što je karcinom pluća, samo sam jednom otvorio i nisam više htio čitati. Onda sam opet pomislio, dobro, djeca su već velika, ali nisam htio negativno razmišljati. Znao sam da će biti dobro", rekao je.

Kad se proširila vijest o zloćudnom tumoru, trener Varaždin je dobio ogromnu podršku hrvatske javnosti. Na utakmici protiv Hajduka dobio je ovacije poljudskih tribina, a to kaže nikad neće zaboraviti.

VIideo prilog pogledajte OVDJE.