BEZ IZNENAĐENJA

Nizozemci su dugo prijetili Dancima, uslijedila je neviđena serija

17.01.2024 u 20:12

Bionic
Reading

Danska muška rukometna reprezentacija uvjerljivom je pobjedom 39-27 (18-17) protiv Nizozemske otvorila drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a dvoboj skupine II odigran je u Barclays Areni u Hamburgu

Dance je predvodio Mathias Gidsel s devet pogodaka iz deset pokušaja, a po pet golova postigli su Rasmus Lauge, Mikkel Hansen i Simon Pytlick. Niklas Landin je imao osam obrana (8/21).

Kod Nizozemaca je najbolji strijelac bio Rutger ten Velde s osam golova, a pet ih je postigao Niels Versteijnen.

Nizozemska je do 39. minute bila ravnopravan suparnik Dancima koji su u tom trenutku imali samo jedan gol više (23-22). Uslijedila je danska serija od sedam golova, četiri je postigao Mathias Gidsel, kojom su Danci otišli na +8 (30-22) u 46. minuti. Do kraja dvoboja Danska je samo povećala prednost protiv šokiranih Nizozemaca.

U prvoj utakmici ove skupine Portugalci su pobijedili Norvežane s 37-32 i tako najvjerojatnije Norvešku eliminirali iz kruga reprezentacija koje će se boriti za polufinale.

Na ljestvici vodi Danska s četiri boda, a po dva imaju Švedska, Slovenija i Portugal, s time da Šveđani i Slovenci imaju utakmicu manje, koju će odigrati s početkom u 20.30 sati.

Bez bodova su Norveška i Nizozemska.

Standings provided by Sofascore