FEŠTA POD MARJANOM

Niz bisera... Oni su sportski ponos grada Splita

19.02.2015 u 19:52

  • +9

Najbolji sportaši Splita

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: taekwondo.hr

Bionic
Reading

Veljača je obično vrijeme zbrajanja i dodjeljivanja nagrada najuspješnijim sportašima u protekloj godini. Tako se u Splitu nakon dodjele nagrada najboljih sportaša u izboru Slobodne Dalmacije jučer u Villi Dalmaciji održala i dodjela nagrada najboljima u izboru Splitskog saveza športova

Splitski laureati se nisu puno promijenili u odnosu na lani. Najboljom sportašicom grada proglašena je taekwondo šampionka Lucija Zaninović, a najbolji sportaš je sjajni jedriličar Ivan Kljaković Gašpić.  Njihovi treneri Toni Tomas i Tonči Antunović Graja najbolji su treneri, dok su najperspektivniji mladi sportaši Ivana Babić iz taekwondo kluba Marjan te plivač Ivan Šitić.

Najbolja momčad je malonogometni klub Split Tommy, a zanimljivo da nagrada za najbolju žensku ekipu uopće nije dodjeljena jer je prema procjeni žirija nitko nije zaslužio.

Proglašeni su i najbolji sportaši s invaliditetom. Nevjerojatno borbena stolnotenisačica Anđela Mužinić slavila je u ženskoj konkrenciji, a dominaciju taekwondoa u sportskom gradu potvrdio je svjetski prvak Luka Baković. Zanimljivo je da je Anđela prije umalo fatalne nesreće bila obećavajuća odbojkašica, a nakon što je 'izvukla glavu' uhvatila se ping ponga i pokazala da te neuništivi duh uvijek odvede do vrha.


'Ovo je Anina nagrada isto koliko i moja, samo što sam je ja preuzela jer znam da Ana ne voli svjetla reflektora i mikrofon,' rekla je po primitku nagrade Lucija Zaninović, izazvavši smijeh u Vili Dalmacija; a ponos nije skrivao niti Kljaković Gašpić..

'Mama je zadužena za pohranu trofeja, a ja u svoje ime i u ime nagrađenih mogu reći da ćemo se nastaviti truditi kako bismo opravdali epitet najsportskijega grada na svitu.'

Laureati:

Najbolja sportašica - Lucija Zaninović
Najbolji sportaš - Ivan Kljaković Gašpić
Najbolja momčad - MNK Split Tommy
Najbolja ekipa - nije izabrano
Najbolji trener ženskih kategorija - Toni Tomas
Najbolji trener muških kategorija - Tonči Antunović
Najperspektivnija sportašica - Ivana Babić
Najperspektivniji sportaš - Ivan Šitić
Najuspješnija sportašica s invaliditetom - Anđela Mužinić
Najuspješniji sportaš s invaliditetom - Luka Baković