ZAGREB OPEN (24. - 28. SVIBNJA)

Nikad jači turnir; dolazi čak tri igrača iz svjetskog TOP 10

13.05.2016 u 09:02

Bionic
Reading

Ljubitelji ping-ponga u Zagrebu, desetljećima jednom od stolnoteniskih središta Starog kontinenta, dolaze na svoje nadolazećih mjeseci

Čak tri velika turnira su pred nama. Kako Europsko juniorsko i kadetsko prvenstvo, tako i stolnoteniski turnir na Europskim sveučilišnim igrama, ali prije svega, seniorska poslastica na najvišoj razini. I to nije pretjerivanje!

Naime, od 24. do 28. svibnja Dom sportova će ugostiti Zagreb Open, međunarodni stolnoteniski turnir iz Challenge kategorije. Najava nastupa u hrvatskoj metropoli stigla je iz čak 46 država iz doslovno cijelog svijeta, a s 300-tinjak stolnotenisačica i stolnotenisača.

Štoviše, u Zagreb stižu i neki od najboljih igrača na svijetu danas. Neki od njih bi se na skorašnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru mogli okititi kolajnama.

Primjerice, od muškaraca dolaze čak osam igrača iz Top 20 od kojih izdvajamo Japanca Juna Mizutanija (6.), Tajvanca Chuan Chih Yuana (7.), iz Hong Konga Wong Chung Tinga (8.). Dakle, od prvih deset na svijetu dolaze ih trojica.

Ne zaostaju ni djevojke. Njih osam iz Top 20 dolaze u Zagreb, a predvođene Japankom Jasumi Ishikawa (4. na svijetu), Singapurka Tianwei Feng (6.), Japanka Fukuhara Ai (7.)…

Dolazi i aktualna europska prvakinja, Rumunjka Elizabeta Samara. Od stranih vrsta, najbrojnija će biti reprezentacija Rusije sa 26 sportaša, pa Japan 23, Francuska 22, Švedska 16, Hong Kong, Slovenija i Srbija po 13, Tajvan i Njemačka 11, Južna Koreja 9…

Hrvatske boje branit će 38 natjecatelja. Kod muških najjača imena su nam četvorica reprezentativaca Ruiwu Tan, Tomislav Pucar, Frane Tomislav Kojić i Filip Zeljko, a kod stolnotenisačica Lea Rakovac, Petra Petek, Ivana Tubikanec.

Zagreb Open, 24. do 28. svibnja, natjecanje koje se ne propušta.