novi nba rekord

Nezaustavljivi LeBron James odveo Cavse do povijesnog preokreta i velike pobjede

21.04.2017 u 10:10

Bionic
Reading

Košarkaši Clevelanda nadoknadili su čak 26 koševa zaostatka s kraja prvog poluvremena i svladali kao gosti Indiana Pacerse 119:114 te time stigli do vodstva 3:0 u seriji prvog kruga NBA doigravanja

Kakva je to večer bila u Indianapolisu! Cavaliersi su na poluvremenu gubili 74:49, Pacersi su ih doslovno samljeli u prvih 24 minuta igre... A onda se ukazao Kralj, LeBron James odlučio je da ne želi izgubiti. Na početku treće četvrtine Pacersi su imali 26 koševa prednosti, takav zaostatak nikada niti jedna NBA momčad nije uspjela nadoknaditi.

No, zato je tu LeBron James koji je 'povukao' i fenomenalnom partijom odveo svoje Cavalierse do pobjede 119:114. Do kraja utakmice ostvario je triple-double, zabio je 41 koš uz 13 skokova i 12 asistencija, a Cavsi su u drugom dijelu utakmice napravili nevjerojatnih 70:40! Za povijest i vodstvo 3:0 u seriji.

Četvorica košarkaša Clevelanda - Kevin Love, J. R. Smith, Kyrie Irving i Channing Frye postigli su po 13 koševa svaki. Najbolji igrač Indiane bio je Paul George s 36 koševa, 15 skokova i devet asistencija, ali nije mogao zaustaviti LeBrona Jamesa kad su gosti započeli preokret. 

Autor: Youtube

Cavsi su tako napravili treći najveći preokret u povijesti NBA doigravanja, ali najveći na gostujućem terenu, nadmašivši rekord iz davne 1948. kada je Baltimore svladao Philadelphiju nakon -21. Uz sve to je LeBron prestigao Kobea Bryanta (5640 koševa) na trećem mjestu najboljih strijelaca u doigravanju s 5669 koševa.

Autor: youtube

Milwaukee je u prvoj utakmici pred svojim navijačima s uvjerljivih 104:77 svladao Toronto te Bucksi sada vode 2:1 u seriji na četiri pobjede. Bucksi nijednom nisu dopustili gostujućim Raptorsima da dođu do vodstva. Khris Middleton s 20 koševa i sedam asistencija te Giannis Antetokounmpo s 19 koševa, osam skokova i četiri asistencije predvodili su domaću momčad. Košarkaši Toronta ostali su na manje od 34 posto šuta, a njihov najbolji strijelac DeMar DeRozan je promašio svih osam šutova iz igre. S po 13 koševa najbolji strijelci Raptorsa na utakmici bili su Kyle Lowry i Delon Wright.

Autor: youtube

Memphis je iskoristio domaći teren za pobjedu 105:94 nad San Antoniom, kojom su Grizzlies smanjili zaostatak u seriji na 1:2. Ključnom se pokazala treća četvrtina koju je domaća momčad dobila 31:17 i u posljednjih 12 minuta ušla s 18 koševa viška. Mike Conley je za pobjednike ubacio 24 koša uz osam asistencija, a Zach Randolph i Marc Gasol su postigli po 21 koš svaki. U San Antoniju najefikasniji je bio Kawhi Leonard s 18 koševa, a LaMarcus Aldridge je dodao 16 koševa i 11 skokova.

Autor: youtube