ep, mÜnchen

Nesretna Anamaria; u utrci na 1000 metara brončana joj je medalja izmakla za 'treptaj oka'; par sati kasnije više nije imala snage

21.08.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović ostala je bez medalje u finalnoj utrci jednosjeda, na 1000 metara, na Europskom prvenstvu kojem je domaćin München. Nešto kasnije, na 500 metara, bila je posljednja, deveta

Utrku je Govorčinović završila na četvrtom mjestu premda je njenim većim dijelom jednu od medalja imala u svojim šakama.

U finalu su se četiri djevojke odvojile od konkurencije i između sebe odlučivale o nositeljicama medalja. Uz Govorčinović odmaknule su od ostalih Mađarica Noemi Pupp, Poljakinja Justyna Iskrzycka i Španjolka Isabel Contreras.

Govorčinović je imala najbolji start od svih te je vodila nakon četvrtine utrke. Potom se sve do samog finiša nalazila na drugom ili trećem mjestu, no na kraju je izgubila i brončanu medalju jer ju je prestigla Španjolka Contreras.

U ovoj disciplini Govorčinović je osvojila brončano odličje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Halifaxu, a prošle godine je bila srebrna na Europskom prvenstvu.

Na dionici od 500 metara nedavno je Govorčinović na Svjetskom prvenstvu osvojila sjajno drugo mjesto. No, ove nedjelje u Münchenu od početka je upala u sporiji ritam i veliki zaostatak za najboljima te joj umor očigledno nije dozvoljavao jači zaveslaj i kvalitetniju izvedbu.

Europsko prvenstvo, kajak 1000m finale:

  • 1. Noemi Pupp (Mađ) 4:00.276
  • 2. Justyna Iskrzycka (Polj) +0.266
  • 3. Isabela Contreras (Špa) +1.143
  • 4. Anamaria Govorčinović (Hrv) +1.209
  • 5. Maria Virik (Nor) +5.698

Nešto kasnije, u utrci na 500 metara auzela je posljednje deveto mjesto u finalnoj utrci jednosjeda. Finale na 500 metara očigledno je pokazalo kako se Govorčinović potpuno ispuhala u prvom finalu, na 1000 metara.