ATP RIM

Nervozni Đoković opet vikao prema Ivaniševiću i stožeru, Hrvat mu odgovorio

17.05.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu. Bolji od njega bio je Danac Holger Rune, koji je slavio 6:2, 4:6, 6:2

Novak Đoković ostao je bez polufinala Rima. Jednostavno, Danac Rune iskoristio je lošiji dan srpskog tenisača, koji je imao i neuobičajeno za njega, veći broj grešaka, a uz sve to evidentno je bio i nervozan.

Na ruku mu nisu išli ni vremenski uvjeti, jer baš kada je u drugom setu uhvatio ritam, kiša je potjerala igrače s terena.

Rune je srpskog igrača pobijedio sa 6:2, 4:6, 6:2 te u polufinalu čeka pobjednika dvoboja Norvežanina Caspera Ruuda i Argentinca Francisca Cerundola.

Nakon uvjerljivog starta i nadmoćne predstave Runea u prvom setu, u drugoj dionici se vodila ravnopravna i najveća borba u kojoj je Đoković vodio 5:2. No, Danac se vratio u igru, smanjio je na 4:5 te je servirao za izjednačenje na 5:5.

U tim trenucima, Đoković se okrenuo prema svom stručnom stožeru, u kojem sjedi i naš Goran Ivanišević.

'Nemate mentalnu snagu da mi kažete kako da reagiram. Nikakvu mentalnu snagu!'

Ta Đokovićeva reakcija bila je dovoljna i da Ivanišević 'promijeni boju lica'. Naravno, nešto je i 'Zec' njemu odgovorio.

Kod 0:30 u tom gemu kiša je prekinula meč na sat vremena, a nakon povratka Đoković je osvojio uvodna dva poena u nizu čime je izjednačio na 1:1 u setovima

Taj cijeli 'incident' pogledajte OVDJE.

Međutim, takav nastavak meča nije ni malo uzdrmao sedmog igrača na svijetu Runea koji je treći set otvorio dvosturkim breakom i s 4:0 čime je napravio ključni korak prema polufinalu.

Đoković je nastavio u 'revijalnom stilu. Prvo se svađao sa sucem, a potom je Ivaniševiću i 'društvu' iz trenerske lože vikao: 'Sam igram, sam pronalazim rješenja'.

Bio je to treći međusobni meč u karijeri Runea i Đokovića te druga pobjeda danskog igrača.