POGLEDAJTE!

Britanac probao s 'prljavim potezom'; Đoković se razbjesnio, ali ostao pribran

16.05.2023 u 16:34

Bionic
Reading

Novak Đoković u osmini finala ATP Masters 1000 u Rimu pobijedio je Britanca Camerona Norrieja 6:3, 6:4.

Sve je išlo glatko za srpskog tenisača, imao je set i break prednosti, a onda se drugi set malo zakomplicirao.

Zanimljiva situacija dogodila se kod 2:1 prednosti Đokovića. Naime, Norrie je imao break loptu, Đoković je već odustao od poena, a onda ga je Britanac pogodio lopticom.

Istina, odmah se i ispričao, ali Đokovićeva reakcija stigla je s pravom. Jer Britanac je imao priliku poslati lopticu kamo god je htio, a ona je završila u Đokovićevom tijelu.

Tu situaciju pogledajte OVDJE.

Poslije je ipak stigla 'slatka osveta', jer Đoković je vratio taj 'break', a potom i riješio i drugi set u svoju korist.

Na kraju meča dvojica igrača su se pozdravila na mreži, ali s Novakove strane nije bilo tako srdačno kao inače.

Očekivano, jedno od pitanja na konferenciji za novinare odnosilo se i na ovu situaciju:

'Gledao sam snimku udarca… I možda se može reći da me nije namjerno udario, ne znam je li me vidio, ali savršeno se vidi gdje je igrač na terenu. Lopta je bila izuzetno spora i blizu mreže, samo sam se okrenuo jer je poen bio gotov', započeo je Đoković, te nastavio.

'Ne radi se samo o tome, radi se o kombinaciji nekoliko stvari. Od početka je imao situacije koje su mu bile dopuštene. Uzeti medicinski time-out, udariti igrača, reći mi ‘ajmo’ u lice i to više-manje u svakom poenu, praktički od prvog gema. Mi i igrači u svlačionici to ne zovemo fair playom i to nije način na koji se međusobno poštujemo. Ali, opet, dopušteno je. Imam dobar odnos s Cameronom sve ove godine na Touru, zajedno smo trenirali i on je dobar dečko izvan terena. Dakle, ne razumijem taj stav, da budem iskren. Ali, tako je…. Zapalio je vatru, a ja sam odgovorio. Neću dopustiti da se netko tako ponaša prema meni. I to je to. Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu. I idemo dalje', zaključio je srpski tenisač

Za polufinale Đoković će se boriti protiv Danca Holgera Runea.