REKORDER SVIH VREMENA

Neka se nađe; evo koliko je Novak Đoković zaradio pobjedom na US Openu

11.09.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Rekorder po zaradi, rekorder po broju osvojenih Grand Slam turnira. On je nedodirljiv - Novak Đoković.

Najuspješniji tenisač svih vremena, 36-godišnji Srbin Novak Đoković, osvojio je svoj 24. Grand Slam naslov pobijedivši u finalu US Opena Rusa Danila Medvjedeva 6-3, 7-6 (5), 6-3 i tako se po broju pojedinačnih Grand Slam trofeja izjednačio s Australkom Margaret Court.

Đoković sada ima dva Grand Slama više od Rafaela Nadala te četiri više od umirovljenog Rogera Federera. Kako ozljede sve češće Nadala ostavljaju dalje od turnira izvjesno je da će se dugo čekati trenutak da netko dosegne ovaj Novakov uspjeh. Uz sve to igra u sjajnoj formi i ovu brojku može i povećati.

Povećat će i stanje na bankovnom računu. Samo je za osvajanje US Opena inkasirao tri milijuna dolara te je do sada u 2023. godini zaradio preko deset i pol milijuna dolara. a u karijere više od 175 milijuna dolara. Drugi tenisač po zaradi tijekom karijere je Nadal sa 134 milijuna dolara, a treći Roger Federer sa 130 milijuna dolara

Spomenimo i kako je drugi finalist Danil Medvjedev dobio dvostruko manju nagradu, ali ni milijun i pol dolara ne zvuči loše.

  • +20
Đoković - Medvedev, finale US Open 2023., 10.9.2023. Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE
  • +5
Novak Đoković s obitelji Izvor: Profimedia / Autor: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia