povijesna pobjeda

Ivanišević otvorio dušu i rekao što misli o Đokoviću: Nismo svi s Balkana takvi, ali...

11.09.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Goran Ivanišević, jedan od trenera Novaka Đokovića, uvijek je zanimljiv novinarima. Tako je bilo i u New Yorku

Nakon što je Novak Đoković osvojio svoj četvrti naslov na US Openu, uvjerljivom pobjedom protiv Danila Medvedeva 6-3, 7-6(5), 6-3, Goran Ivanišević bio je oduševljen. Jer ipak je ovo bio rekordni Grand Slam naslov u Open eri Novaka Đokovića.

'On je imao sreću da ima ljude poput Rafe Nadala i Rogera Federera. Oni su bili prije njega i jedan drugog gurali. Novak je rođeni pobjednik. Ako mu kažete da nešto ne može, on će vam dokazati da može, čak i kad je ozlijeđen i ne osjeća se dobro. Ne mogu reći da smo svi s Balkana takvi, ali on je najbolji i tako je kako je. Za Đokovića ne postoje isprike', kazao je Ivanišević.

  • +20
Đoković - Medvedev, finale US Open 2023., 10.9.2023. Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

No Ivaniševiću je stiglo i očekivano pitanje: tko je najveći tenisač u povijesti?

'Novak je jedinstven. Ne voli ga previše ljudi u sportskom smislu. Ali ovo je jedno od najvećih postignuća u povijesti sporta. Ne govorim samo o tenisu, govorimo o sportu općenito. Đoković je pobjednik. On je tip koji sam sebe motivira. Uvijek pokušava pronaći način na koji pobijediti, kako se boriti, čak i kad mu nije dobro, kada je ozlijeđen', rekao je Ivanišević.

Stiglo mu je i pitanje što misli kad će Đoković otići u igračku mirovinu:

'O odlasku u mirovinu morate pitati Đokovića, a ja ne mislim da će on stati. On misli da će igrati na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 2028. Ne znam što je u njegovoj glavi, on 24 sata razmišlja o tome što bi mogao sve ostvariti. Kada osvoji 25. Grand Slam, pitat će se zašto ne i 26. osvojiti? Uvijek gleda da je spreman, uvijek želi više i da sve bude perfektno', dodao je Ivanišević.

'Mogu dati otkaz, imam sve s njim. Ne gledam budućnost, moram na operaciju koljena poslije ovoga i što bude, bit će', zaključio je Ivanišević u razgovoru za Novu.rs.

  • +5
Novak Đoković s obitelji Izvor: Profimedia / Autor: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia