Sve utakmice na tv-u

Navijačka skupina Tornado digla Zadar na noge uoči završnice Kupa; skuplja se novac za liječenje teško bolesne Marijete, a žele i novi trofej

12.02.2020 u 10:02

Bionic
Reading

Nakon dominacije Cedevite, koja je pobjednik Hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić bila zadnjih šest godina, u 2020. sigurno ćemo dobiti klub koji će prekinuti njihovu dominaciju

Kao što je poznato Cedevita je ljetos preselila u Ljubljanu i pod imenom Cedevita Olimpija borit će se za titulu pobjednika Slovenskog košarkaškog kupa.

Za titulu pobjednika ove godine, na završnom turniru osam najboljih u Zadru, dobili smo parove četvrtfinalnih susreta Hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić koje čine:

Cibona - Šibenik (13 sati), Gorica - Hermes Analitica (15.30 sati), Split - Pula 1981 (18 sati) i Zadar - Sonik Puntamika (20.30 sati). Sve utakmice u izravnom TV prijenosu možete pratiti na kanalu Arenasport 1 (MAXtv).

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Tko je favorit za ovogodišnju titulu teško je reći obzirom na formu favorita kao što su Cibona i Zadar, trofejnih hrvatskih klubova koji u regionalnoj ligi vode borbu za ostanak u elitnom društvu.

Knjiga rekorda, od hrvatske neovisnosti, kaže kako je najtrofejniji klub upravo Cibona sa 17 titula pobjednika Kupa, a iza njih je upravo Zadar sa 13.

No, iako je Zadar domaćin ovog završnog turnira ono što treba posebno naglasiti jest kako su oni već sada moralni pobjednici, a razlog je humanitarna akcija koju je pokrenula navijačka skupina Tornado koja prikuplja novac za liječenje teško bolesne Zadranke Marijete Kaštele.

Tako u dopisu Tornada, kojim su doslovno digli cijeli Zadar na noge, piše kako 'pozivaju sve drage Zadranke i Zadrane, članove Tornada i prijatelje KK Zadar da im se pridružite od 12.2. do 15.2. u Tornado Fan zoni koja je postavljena u sklopu ŠC Višnjik nasuprot 'B' ulaza u dvoranu.'

U dopisu tako detaljno piše o čemu se točno radi:

'U Fan zoni će se posluživati piće i hrana za sve navijače i prijatelje KK Zadar, također će se moći i kupiti majice po cijeni od 80 kn koje su posebno napravljene za ovogodišnji kup, a sav prihod od prodaje tih majica ide za liječenje teško bolesne Marijete Kaštele kojoj je dijagnosticirana akutna limfocitna leukemija, te se nalazi na liječenju u Zagrebu', piše u dopisu uz želju navijačke skupine Tornado 'da nakon 13 godina najdraži trofej vrate doma.'